Extreme Roadtrip: a hell of a ride!

V.l.n.r. JayJay Boske, Victoria Koblenko, Jalou Langeree en Tim Coronel
V.l.n.r. JayJay Boske, Victoria Koblenko, Jalou Langeree en Tim Coronel

Voor het derde seizoen van ‘Extreme Roadtrip’ hebben JayJay Boske, Victoria Koblenko, Tim Coronel en Jalou Langeree de honneurs gehad om een buitengewone roadtrip met elkaar te maken. Tijdens deze spectaculaire reis traden zij in de voetsporen van de allereerste Parijs – Dakar Rally. JayJay en Victoria vormden samen een team en raceten tegen Jalou en Tim. Een strijd tegen elkaar en de heftige weersomstandigheden, want de Dakar Rally is niet voor niets de zwaarste race ter wereld. Een tocht van meer dan 7.000 kilometer, verdeeld over tien etappes, die hen door de ruigste gebieden van Afrika leidde.  Tijdens deze reis ontstonden er bijzonder grappige maar ook memorabele situaties.

JayJay: “Extreem Roadtrip was op alle manieren extreem. We hadden amper slaap, veel kilometers, de competitie was keihard, de crew moest nachten doorhalen en we zijn op de mooiste en in sommige meest gevaarlijke plekken ter wereld geweest.”

Tim: “Extreme Roadtrip was in één zin: avontuurlijk en ontzettend gezellig! ik heb nog steeds een glimlach op mijn gezicht. Jalou en ik hadden ons voorgenomen alle leuke dingen die we zouden tegenkomen gewoon te doen. Dus omkleden of ergens stoppen bij mooie plekjes hebben we gewoon ruim de tijd voor genomen. We hebben Extreme Roadtrip echt met twee handen aangepakt en al het positieve er uit gehaald.” Jalou: “Tim en ik waren een belachelijk impulsief en ondernemend team. Het was nooit een saaie rit. Op een klein stoffig voetbalveldje in een lokaal dorpje leerde Tim mij een 180 te slippen met de wagen, vanuit zijn achteruit. De auto was niet eens meer zichtbaar zoveel stof waaide er op. Na de vierde keer wist ik de auto vanuit de slip weer te laten optrekken en in style weg te rijden. Dit was echt heel cool. Zo heeft Tim mij nog wel meer kneepjes van het vak geleerd, ook op technisch gebied.”

Victoria: “Zowel Tim en Jalou als JayJay en ik hadden er een handje van als we een challenge hadden gewonnen om het andere team nog even te laten zwoegen alvorens ze te vertellen dat wij de winst al een handen hadden.” Tim: “JayJay en Victoria hadden in het begin een beetje struggles. Hij vond het niet altijd zo leuk, verliezen zit namelijk niet in zijn aard. Hij is ontzettend gedreven, maar tot op het bot zo eerlijk. Dat maakt hem echt een mooie kerel! Hij wil dan ook graag het avontuur aangaan. Ik heb er echt een vriend aan overgehouden. Victoria moest eerst heel even wennen aan geen tijd en weinig slaap. Verderop in de race zag je dat ze alles losliet en echt kon genieten. Dat was echt mooi om te zien.”

JayJay: “Het was mooi om het tegen twee topsporters op te nemen, daarom is Extreme Roadtrip ook zo tof! Beide teams zijn competitief en willen echt voor de winst gaan. Maar we hebben ook echt genoten van de trip en alles om ons heen. Het is de perfecte combinatie van competitie en genieten van wat je aan het doen bent. In Mauritanië mochten we op een gegeven moment een afslag naar links niet nemen omdat we anders beroofd zouden worden van alles wat we hadden. De afslag naar rechts was de slechtste weg in het land en lag vol met gaten, maar de keuze was makkelijk gemaakt.” Jalou: “Nog geen twintig kilometer na de grensovergang van Mauritania rijdt Tim twee banden lek en in de zo geheten put holes. Tim moest mij achterlaten bij de auto die half op de weg stond geparkeerd in the middle of nowhere, met nog maar twee wielen. Hij vertrok met twee lokalen mannen die hem meenamen naar het eerst volgende dorp 25 kilometer verderop om de banden te laten repareren. Ondertussen zat ik moederziel alleen in de auto. Buiten was het nog steeds 45 graden, er stak een lichte zandstorm op en het begon al te schemeren. Zo nu en dan kwam er wat verkeer voorbij. Boedelbakken vol met mannen met tulbanden en jurken, die afremden en wamen kijken of alles ok was…. Ze zagen een auto met nog maar twee banden en een blonde meid in haar eentje. hahaha. Met grote handgebaren legde ik uit dat er niets aan de hand was en dat ze maar snel moesten doorrijden. ‘Niets aan de hand!!’ Tim was gelukkig net voor het donker terug, hier zag ik voor het eerst de echte Dakar-rijder in hem. Van top tot teen bedolven met zand, smeer aan zijn handen en een grijns van een kind in de snoepwinkel. Tim had het geregeld en vanaf toen wist ik dat het avontuur nu echt was begonnen!

Tim: “We stonden geregeld voor bepaalde uitdagingen, waar we eigenlijk niet in wilden zitten. Ik moest Jalou achterlaten in de woestijn, wat ik liever niet wilde. Ik had op dat moment dan ook maar één doel: vol gas zorgen dat ik voor het donker terug zou zijn. Jalou kan ook echt haar mannetje staan. Eigenlijk de meest mindere momenten, waar ik me het minst comfortabel bij voelde, werden daarna de leukste momenten! Dingen overwinnen en daar is Jalou ook erg voor in. JayJay: “Ik dacht dat ik met Victoria iemand bij me had die de hele dag haar make-up zou doen en bij elk hotel de presidentiële suite willen hebben. Dit bleek absoluut niet waar. Ik ben redelijk competitief, maar Victoria spande echt de kroon! Als iemand niet van verliezen houdt dan is zij het. Natuurlijk is ze goed verzorgd en werkt ze aan haar uiterlijk, maar door ‘Extreme Roadtrip’ heb ik een kant van haar gezien waardoor ik heel veel respect voor haar heb gekregen. Ze kan trouwen ook goed lachen om mijn stomme en soms vieze en botte humor. Dat hielp ook wel. ;-)“

Tim: Ik had vreselijke mazzel met Jalou. Je ontmoet elkaar bij de start en ik wist eigenlijk niet wat voor persoon zij is. Maar ze bleek een lieve sociale dame te zijn en super sportief! Zij gaat vol passie voor haar dingen. Ze staat ook heel open om dingen te ondernemen en het avontuur aan te gaan. Ik vond het heel prettig dat ze vertrouwen had in dingen die we tegen kwamen. Ze geloofde wat ik zei, al was ik er soms zelf niet helemaal zeker van. Wat ik vooral mooi vond aan Jalou is toen we richten Dakhla - een bekende kitesurf plaats – reden, zij een smile van oor tot oor kreeg toen we dichter bij de kust kwamen. Ze werd steeds enthousiaster. Ze staat ook nooit stil en is overal voor in. Het klikte erg goed. Respect over hoe zij in het leven staat, echt wouw!

Jalou: “Met Tim kan je echt alle kanten op, je hoeft maar A te zeggen en hij is er voor in. Precies my kind of team mate! We zaten nog in Marokko en we reden net weg uit het hotel, toen ik een jurkenwinkel (traditionele djellaba’s) zag. Ik stelde voor een jurk te kopen voor Tim. Hij vond het prachtig. Ik mocht voor hem uitzoeken en hij koos er een voor mij. Binnen tien minuten stonden we weer buiten, helemaal bedekt van top tot teen. Tim in een mooie blauwe jurk, het materiaal was zo dik als de gordijnen van mijn oma. Die van mij was luchtig en knal rood met roesjes. In onze outfits waren we klaar voor de acht uur durende rit. We hebben ze niet uitgedaan tot we waren aangekomen.”

Tim: Wat een van de mooiste aandenken aan Extreme Roadtip is, is toch wel de prachtig mooie plekjes die we zijn tegengekomen en ik nog nooit eerder had gezien. Marokko heeft me echt verrast, dit was echt te gek! We kwamen in de meest afgelegen stekjes terecht waar grote paleizen stonden, dat had ik nooit van te voren verwacht.

Victoria: “JayJay liet mij de bungeejump doen, waardoor ik dagen daarna half kotsend uit het raampje van de auto heb gehangen. Kennelijk is het gevoel na de jump veel erger dan de sprong zelf. Het leek even heel charmant dat Jay me liet springen. Hij had het namelijk al vier keer eerder in zijn leven gedaan en ik niet. Het leek even alsof hij me deze ervaring gunde, maar achteraf bleek dat dus eerder een fuck up te zijn dan een vriendendienstje.” 😉 Jalou: “Bij LYON moesten we door de peage in Frankrijk, waarbij Tim zo vluchtig mogelijk door de poortjes wilde. Hierdoor drukte hij zonder na te denken zowel het papieren kaartje als de creditcard in een en hetzelfde gleufje. Hierdoor liepen wij 45 minuten vertraging op. De Française die ons uiteindelijk kwam helpen was not amused. Het zoeken naar de kaart duurde zo lang, dat we uiteindelijk maar zijn doorgereden.” Victoria: “Toen we halverwege Marokko waren, kreeg heel de crew de diarree. Onze cameraman heeft het zelfs een keer in zijn broek gedaan en dat heeft JayJay gefilmd… Evenals toen dezelfde cameraman op een cliff heel nodig wat privacy wilde, gebood JayJay mij er toch heen te rijden om het wederom te filmen. De wind stond zo hard dat de toiletpapiertjes die de cameraman in de lucht gooide heel smerig tegen onze auto aan bliezen.”

Tim: “Extreme Roadtrip heeft mij vooral een boost aan positiviteit gegeven. Het voelde als vakantie waar ik echt van kon genieten en een aantal goede vrienden aan over heb gehouden.” JayJay: “De beelden van ‘Extreme Roadtrip’ zijn echt schitterend en uiteindelijk ga je fan van een van de twee teams worden (of misschien wel allebei?). Sit back, relax and enjoy! Extreme Roadtrip is a hell of a ride! 'Extreme Roadtrip', vanaf zaterdag 8 september 18.00 uur bij RTL 7 en 11.00 uur bij Youtube-kanaal DAY1.

'Extreme Roadtrip' wordt mede mogelijk gemaakt door Renault Captur en Kadjar en is geproduceerd door Towel Media.