Over RTL

Online en op TV

Grote kans dat je bij RTL direct denkt aan onze tv-zenders waarmee we in veel Nederlandse huiskamers aanwezig zijn. Maar RTL is meer dan tv alleen... Zo zijn we door onze digitale activiteiten, zoals RTLXL, Buienradar, Videoland, NLziet, een netwerk van YouTube-kanalen, verschillende programmawebsites en apps, inmiddels ook uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de digitale markt.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt

RTL Nieuws houdt je de hele dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland, weer en verkeer. Naast het overzicht van het belangrijkste nieuws in de uitzendingen op tv, brengt RTL Nieuws via de website en apps het allerlaatste nieuws in een live nieuwsfeed met non-stop updates. Bekende merken van het toonaangevende nieuwsbedrijf zijn RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, RTL Weer & Verkeer en Buienradar.

In het theater en op het witte doek

Met het initiëren, creëren, produceren en vermarkten van aansprekende events heeft het onderdeel Live Entertainment inmiddels een duidelijke stempel gedrukt als full-service evenementenbureau. Toonaangevende succesvolle concepten als 'Let's Dance', 'Gabbers', 'The Christmas Show' en 'Healthy Fest' geven de veelzijdigheid weer. Op het witte doek krijgt onze ambitie ook steeds meer vorm door groots te investeren in Nederlandse films en daar bovenop ook in diverse internationale kaskrakers.

Internationaal

RTL Nederland is 100% dochter van RTL Group, Europa’s grootste tv-, radio- en productiebedrijf. RTL Group is voor 75,1 procent in handen van Bertelsmann, een groot internationaal mediaconcern. Zusterbedrijven van RTL Group zijn de uitgeverijen Penguin Random House en Gruner + Jahr, music company BMG en customer service provider Arvato.