RTL VENTURES

RTL Ventures is een venture capital investeerder die mediawaarde en cash investeert in ruil voor een (minderheids)aandeel in snel groeiende B2C en B2B2C ventures. Ook bieden we bedrijven toegevoegde waarde door hen toegang te geven tot ons (internationale) netwerk en de binnen de RTL-organisatie aanwezige kennis en faciliteiten.

We hechten grote waarde aan het behouden van de autonome identiteit van de ondernemingen waarin we investeren. Dit betekent dat we de bedrijven in ons portfolio ondersteunen waar nodig en de ondernemer vooral laten doen waar hij/zij goed in is: het runnen van zijn/haar business. We werken daarom samen met ondernemingen met een ervaren management aan boord dat een duidelijke visie heeft op de bedrijfsvoering.

We investeren in oplossingen die het leven van de consument gemakkelijker maken. Door de inzet van RTL-media laten we een grote groep mensen kennismaken met de toegevoegde waarde van deze bedrijven en willen daarmee het consumentengedrag veranderen. Dit alles met als doel de bedrijven waarin we investeren naar het volgende level te brengen.

We zijn altijd op zoek naar kansen binnen de consumentenmarkt in thema’s waar RTL sterk in is. Onze focus ligt op eHealth en eLearning, maar we staan ook open voor andere investeringskansen waarbij media een boost kan geven aan de groei van een bedrijf.

Wat we bieden:

  • Media & branding power
  • Expertise op het gebied van crossmedia en marketing
  • (Internationaal) netwerk
  • Meer dan vijf jaar kennis van en ervaring in B2C en B2B2C businessmodellen
  • Open-ended fund (geen limiet op investeringsbedrag of aandelen)
  • Hulp bij het aantrekken van de juiste mensen