Stichting Het Vergeten Kind

Ter gelegenheid van ons 25-jarig jubileum wilden we iets terug doen voor Nederland. Dit hebben we gedaan in samenwerking met de Stichting Het Vergeten Kind.

De stichting zet zich in voor 32.000 kinderen die in Nederland in opvanglocaties wonen. Plekken die nog te vaak niet zijn ingericht op kinderen en waar ze zich moeten zien te redden tussen volwassenen. Het Vergeten Kind zet zich in om het leven van deze kinderen te verbeteren en om ervoor te zorgen dat ook zij de dingen kunnen doen die kinderen horen te doen.

De reden dat RTL dit doel heeft omarmt, is omdat wij vinden dat ons vlaggenschip RTL 4 een belangrijke taak vervult in de Nederlandse samenleving. Met name als het gaat om aandacht geven aan en vragen voor onderwerpen die ons allemaal raken, maar soms verborgen of onbegrepen blijven. Dit hebben we eerder gedaan met thema’s, zoals pesten, verborgen armoede en eenzaamheid onder ouderen en nu ook voor Het Vergeten Kind. De toekomst van kinderen en dus ook deze vergeten kinderen raakt tenslotte iedereen.

Website Het Vergeten Kind