Veelgestelde vragen

 • RTL Z

  RTL Z zit in het digitale basispakket bij KPN, Telfort, XS4all en Vodafone (kanaal 11) en Ziggo (kanaal 12). RTL Z is voor Ziggo abonnees ongecodeerd beschikbaar op kanaal 12. Analoge kijkers, KPN Digitenne- en Canal Digitalkijkers kunnen de zender nog niet ontvangen. Er is geen livestream. Teletekst bij de zender is niet beschikbaar.

 • Slogan RTL 7 en RTL 8

  RTL 7

  Om het zoveel mogelijk kijkers naar de zin te maken, richten de vier RTL-zenders zich allemaal op een andere doelgroep. Zo is RTL 7 gericht op mannen, terwijl RTL 8 er voor de vrouwen is, RTL 4 voor de families en RTL 5 voor de jongere kijker. Met de payoff MEER VOOR MANNEN benadrukken we dat RTL 7 mannen als doelgroep heeft. De betekenis hiervan is dubbelzinnig: 'de zender is er iets meer voor mannen (dan voor vrouwen)' én 'er is bij RTL 7 nu nog meer te zien voor mannen'. In beide gevallen sluiten we dus vrouwen niet uit, want dat willen we ook helemaal niet. Vrouwelijke kijkers zijn namelijk van harte welkom maar met RTL 7 richten we ons vooral dus op de mannelijke kijker.

  RTL 8

  Met de payoff WAAR VROUWEN VAN HOUDEN benadrukken we dat RTL 8 vrouwen als doelgroep heeft. De betekenis hiervan is dubbelzinnig: 'de zender is er iets meer voor vrouwen (dan voor mannen)' én 'vrouwen houden van de programma’s die bij RTL 8 worden uitgezonden'. In beide gevallen sluiten we dus mannen niet uit, want dat willen we ook helemaal niet. Mannelijke kijkers zijn namelijk van harte welkom maar met RTL 8 richten we ons vooral dus op de vrouwelijke kijker.

 • Hebben de RTL-zenders social media?

  Facebook

  Facebook.com/RTL4

  Facebook.com/RTL5

  Facebook.com/RTL7

  Facebook.com/RTL8

  Twitter

  Twitter.com/RTL4

  Twitter.com/RTL5

  Twitter.com/RTL7

  Twitter.com/RTL8

  Instagram

  Instagram.com/RTL4TV

 • Adverteren bij RTL

  WAT KUN JE ALLEMAAL BIJ RTL?

  RTL staat voor unieke content en beleving via lineaire en online (thema)zenders, interactieve platformen, events en ons influencers netwerk RTL MCN. Ons portfolio is uniek en met behulp van data kunnen wij heel gerichte campagnes aanbieden. Dus wil je jouw doelgroep bereiken via één van onze merken? Samen met jou bekijken we wat de beste inzet is.

  Alle informatie is te vinden via de site:

  Adverteren bij RTL
 • Heeft RTL een interessante vacature voor mij?

  Werken bij RTL Nederland is werken bij een jonge, dynamische organisatie in een informele en professionele sfeer. Regelmatig zijn we op zoek naar nieuwe collega’s om de verschillende afdelingen te versterken.

  Kijk voor actuele vacatures bij het online vacatureovericht.

 • Waar vind ik het jaarverslag van RTL?

  RTL Nederland B.V. brengt zelf geen jaarverslag uit. Onze jaarcijfers vindt u in het jaarverslag van RTL Group. Je kan het verslag downloaden op de website van RTL Group via onderstaande link:

  RTL group website
 • Kaarten en Evenementen

  Via de site RTL Tickets is het mogelijk kaarten voor evenementen en programma's te bestellen.

  RTL Tickets website
 • Hoeveel reclame mogen jullie uitzenden?

  RTL mag van de overheid 12 minuten reclame per klokuur uitzenden. Deze landelijke norm bestaat al sinds jaar en dag en wordt nooit overschreden. Deze advertentietijd wordt gebruikt om de programmering mogelijk te maken, zonder deze inkomsten is het onmogelijk om onze programma’s te maken of om buitenlandse films en series aan te kopen.

 • RTL Sterrenvoetbalteam

  Wil jij dat het RTL 7 Sterrenvoetbal bij jou op bezoek komt? Neem dan via het formulier contact op met de jongens via de volgende link: Informatie

 • Is het mogelijk om een rondleiding te krijgen bij RTL?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Je kan wel deelnemen aan de Hillywood Tours, een uitgebreide rondleiding over het Media Park, een unieke ervaring voor het hele gezin. Klik hier voor meer informatie.

  Wil je bij een specifiek programma een kijkje achter de schermen nemen, dan kunt u contact opnemen met de producent van het programma.

  RTL Tickets website
 • Is het mogelijk om stage te lopen bij RTL?

  Bij RTL zijn regelmatig stageplekken op diverse afdelingen beschikbaar. Onze stages worden geregeld door de Media Academie, het stagebureau voor veel omroep- en productiebedrijven. Kijk voor meer informatie op onze stage pagina of de website van MediaStages.

  MediaStages website
 • Kan RTL onze vereniging sponsoren?

  Het aantal sponsoringverzoeken dat RTL ontvangt is zo groot dat het niet mogelijk is om op alle verzoeken in te gaan. RTL ondersteunt een aantal projecten/acties via haar programma’s en reclamezendtijd. Op alle andere verzoeken kunnen we helaas niet ingaan.