Persberichten

Astrid Holleeder in exclusief interview over Peter R.: 'Voor altijd samen'

Persberichten

RTL Boulevard zendt zondagavond 14 november, de dag dat Peter R. de Vries 65 jaar zou worden, een uniek interview uit met Astrid Holleeder. Hierin vertelt ze voor het eerst over haar vriendschap met Peter en over de impact van zijn dood. Bij Videoland is daarna het volledige gesprek met de bestsellerauteur te zien in een speciale uitzending.

Bekijk hier de promo

De moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries is een grote schok voor Astrid, haar zus Sonja en op de rest van de familie. “In het begin was er natuurlijk het overweldigende verdriet, wat allesoverheersend was. En dan, op een gegeven moment, komt het besef dat het leven door moet gaan, en dat doe je ook. Alleen nooit meer op dezelfde manier”, vertelt Astrid, die meer dan 35 jaar lief en leed deelde met De Vries.

Ze vertelt over de innige band tussen Peter en Cor van Hout, de overleden man van haar zus Sonja, die ontstond na de ontvoering van Alfred Heineken in 1983. Daarvoor zijn zowel Van Hout als Willem Holleeder veroordeeld. “Peter was er gewoon altijd op verjaardagen. Zoals familie op bezoek komt, op die frequentie en wat familie met elkaar doet. Zo was hij er ook altijd bij”, zo beschrijft Astrid de intense connectie met De Vries.

‘RTL Boulevard: Astrid Holleeder herdenkt Peter R. de Vries’ is vanaf zondagavond 14 november, na de uitzending van RTL Boulevard, te zien bij Videoland. De reguliere uitzending van RTL Boulevard, met daarin een deel van het bijzondere interview, start om 18.35 uur bij RTL4.