Persberichten

Nog nooit in zijn leven heeft Beau zó moeten afzien

Beau doorstaat ontberingen in ‘Beaufort’

Persberichten

Voor het avontuurlijke reisprogramma ‘Beaufort’ heeft Beau van Erven Dorens het afgelopen jaar een serie avonturen meegemaakt die je zelfs je grootste vijand niet toewenst: dik 105 kilometer te voet door de bloedhete (50 °C) woestijn van Wadi Rum (Jordanië). Diep onder de grond door grotten, spelonken en angstig smalle spleten kruipen (België en Groot Brittannië). De hoogste berg buiten de Himalaya beklimmen (Argentinië). Zonder eten, drinken, vuur en licht zes dagen overleven tussen de piranha’s, slangen, spinnen en ander gespuis in de jungle (Guyana). Solo zeilend door de wilde wateren van de Noordzee. En Beau zou Beau niet zijn als er natuurlijk ook nog grote stukken gezwommen worden. Deze avonturen zijn vanaf donderdagavond 23 februari 21.30 uur bij RTL 4 te zien.

Waarom?

Het voormalige enfant terrible Beau van Erven Dorens is inmiddels 46 jaar oud, heeft vier puberzoons en is al meer dan 20 jaar bij dezelfde vrouw. Hij springt tijdens de wintermaanden steeds minder in de gracht, maakt nauwelijks meer in ’t openbaar ruzie met tv-collega’s en de tijd dat hij zich al knokkend door het Boekenbal heen sloeg is ook lang voorbij. Afgelopen najaar maakte hij bovendien met ‘The Amsterdam Project’ een programma waar zelfs zijn grootste critici niets over te klagen hebben. Met andere woorden: het wordt wel een beetje saai zo. Maar gelukkig was daar ‘Beaufort’.

Beau: ‘Ik heb tijdens het opnemen van ‘Beaufort’ meer afgezien dan goed is voor een mens. Het ene moment lag ik midden in de nacht met -30°C, op zesduizend meter hoogte, op een berg te jammeren van de hoogteziekte. Het volgende moment zat ik op honderd meter diepte in een grot, ondersteboven vast in een zogenaamde vertical squeeze, een spleet. In het volgende avontuur kookten mijn hersenen welhaast in de verzengende hitte van de woestijn, en zo gaat het maar door. Ik ben een jaar lang over al mijn grenzen gegaan.’

Tranen

Kortom, een omgekeerde bucketlist, met avonturen waarin de meeste mensen nooit verzeild zouden willen raken. Met in de hoofdrol een brave huisvader en echtgenoot, een soort ironische versie van de legendarische avonturier Bear Grylls. Waar hij binnen een minuut de strot van een slang doorbijt en er een sjaal van maakt, krijgt Beau pas na uren zonder lucifers een vuurtje aan het branden. Maar hoeveel pijn het ook doet en hoeveel tranen er ook vloeien: Beau gaat door.

‘Beaufort’ is geproduceerd door Kalemami.