Persberichten

Emotionele confrontaties bij bezoek aan goede doelen

BN’ers op reis naar onbekend doel in 'Bestemming…'

Persberichten

In het nieuwe programma ‘Bestemming…’ te zien vanaf zondag 2 oktober bij RTL 4, reizen Caroline Tensen, Martijn Krabbé, Winston Gerschtanowitz, Nicolette van Dam, Gaston Starreveld en Quinty Trustfull af naar verschillende bestemmingen ter wereld. Gedurende zes afleveringen is te zien hoe de ambassadeurs meelopen met verschillende projecten van een goed doel, dat wordt gesteund door de Postcode Loterij. Ver weg, maar ook dichtbij huis.

Kijkje in onbekende wereld Van tevoren weten de zes Postcode Loterij-ambassadeurs wat de bestemming is, maar niet om welk goed doel het gaat. Het enige dat vaststaat is dat hulp ter plaatse hard nodig is. De persoonlijke reisverslagen van de ambassadeurs geven een onthullende en soms onthutsende kijk in een wereld die vaak onzichtbaar blijft.

Van Ethiopië tot Rotterdam In de eerste aflevering reist Caroline Tensen voor Cordaid af, naar één van de droogste gebieden in Ethiopië. Caroline: “Ik was stil van wat ik daar zag. Zoveel ondervoede kinderen. Ze hebben vaak niets te eten. Die honger… daar zal ik nooit aan wennen. Gelukkig helpt Cordaid op de meest afgelegen plekken op aarde met medicijnen, water en voedsel.” In een andere aflevering reist Quinty Trustfull met UNICEF naar Zambia. Zij maakt kennis met de lokale bevolking waarvan een groot gedeelte met hiv is besmet. In Nederland steekt Martijn Krabbé met Natuurmonumenten de handen uit de mouwen op de Veluwe. En bij de Rotterdamse Voedseltuin helpt Gaston Starreveld samen met het Oranje Fonds groente en fruit verbouwen, bestemd voor de pakketten van Voedselbank Rotterdam.

‘Bestemming…’ wordt geproduceerd door Endemol Nederland.