Persberichten

Carrièreswitch voor Chantal Janzen

Persberichten

Chantal Janzen verruilt de grote glanzende decors komende tijd regelmatig voor een andere werkvloer en staat letterlijk met haar poten in de klei, poep, of in werkman’s laarzen voor haar nieuwe programma ‘Chantal Komt Werken’. Ze wil ervaren hoe het is om een baan buiten de spotlights te hebben. Met haar aanstekelijk enthousiasme en gevoel voor humor gaat de presentatrice aan de slag - niet gehinderd door enige ervaring -  in voor haar totaal onbekende werkvelden. Chantal gaat in op de uitnodiging van de meest uiteenlopende bedrijven vanuit alle hoeken van Nederland om volwaardig mee te komen werken. Ze stroopt haar mouwen op om zich nuttig te maken op de werkvloeren van brandweer, rijdende supermarkt en pretpark en transformeert van havenmedewerker naar kermishulp,  kleuterjuf en boerin. Overal is ze meer dan welkom, en krijgt ze prachtige inspirerende persoonlijke verhalen te horen. Ze ervaart het enthousiasme en de kennis waarmee deze beroepen worden uitgeoefend.

Aflevering 1 Brandweer In de eerste aflevering van ‘Chantal komt werken’ mogen meteen de mouwen flink omhoog. Chantal wordt door de Amsterdamse brandweer uitgenodigd om een 24 uursdienst mee te draaien. Het is dan ook niet alleen kijken, maar er wordt ook echt verwacht dat ze in het team meedraait. Het worden een intense 24 uur waarin haar vrees voor hoogtes wordt getest, haar stresslevels omhoog schieten omdat ze op tijd in de wagen moet zitten als deze uitrukt voor talloze meldingen. Pretpark medewerker Een droom komt uit voor Chantal als ze de uitnodiging krijgt in een pretpark te komen werken. Althans, dat denkt ze als ze de uitnodiging ontvangt.  Want de dag begint al dramatisch, ze wordt nog voor het park open gaat geconfronteerd met haar grootste angst. En ze heeft bijzonder slecht nieuws voor Roodkapje die ze vervolgens onthutst achterlaat. Daarnaast laat ze zich meeslepen in de gekte van het park en  lijkt ze alle regels te breken die voor een medewerker op het park gelden.

‘Chantal komt werken’ vanaf donderdag 28 maart wekelijks bij RTL 4. Op 28 maart start Videoland met aflevering 1 en 2 en daarna is het programma ook hier wekelijks te zien, dus elke week is er op Videoland een nieuwe aflevering in 7 dagen-preview.

‘Chantal komt werken’ wordt geproduceerd door &C Media