Persberichten

RTL Ventures investeert in verdere groei grootste reserveringssite van Nederland

Couverts neemt online restaurantgids Dinnersite over

Persberichten

Couverts, onderdeel van het portfolio van de investeringstak van RTL Nederland, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite. Het samengaan van de twee ondernemingen leidt tot een ongeëvenaard positie in de Nederlandse online restaurant reserveringsmarkt met meer dan 3.000 reserveerbare restaurants.

Couverts is in 2010 overgenomen door RTL Ventures. Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland: “Sinds onze acquisitie is Couverts uitgegroeid tot de nummer 1 reserveringssite van Nederland. In december zagen we een vervijfvoudiging van het aantal reserveringen ten opzichte van december 2013 en het aantal restaurant reviews steeg in 2014 met 252%. Met de overname van Nederlands grootste en meest complete restaurantgids Dinnersite verstevigen we onze positie. Het complementaire karakter van beide merken verrijkt het aanbod voor zowel de consument als de restaurateur.”

Eglau vervolgt: “Het culinaire power house dat ontstaat door de krachtenbundeling van Couverts en Dinnersite is een verrijking van ons portfolio. Een investering in verdere groei en waardecreatie.”

Feiten

  • Dinnersite werd als eerste online restaurantgids in Nederland in 1996 gelanceerd.
  • Naast de populaire website is ook de app als restaurantgids veelgebruikt in Nederland. Dinnersite biedt met hun menukaartmailing actuele informatie aan restaurantliefhebbers.
  • Dinnersite blijft als individueel merk en platform actief in de markt.
  • Dinnersite heeft gemiddeld 300.000 unieke bezoekers per maand.
  • Couverts is 100% onderdeel van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland.
  • Couverts is opgezet door de ondernemers Paul Wiertz en Michiel Huisman en is in 2010 overgenomen door RTL Ventures.
  • Couverts heeft op dit moment 2024 reserveerbare restaurants ten opzichte van 1100 in 2013 (stijging van 84%).
  • Door de overname van Dinnersite worden er nog eens 988 unieke reserveerbare restaurants aan het aanbod van Couverts toegevoegd.