Persberichten

Deze zeven ballonartiesten strijden met indrukwekkende kunstwerken om de winst in nieuw RTL 4-programma ‘Blow Up’ 

Persberichten

Vrijdag 3 juni start onder leiding van presentatie-duo Chantal Janzen en Martijn Krabbé het nieuwe RTL 4-programma ‘Blow Up’. Voor het eerst in de wereldwijde geschiedenis schitteren ballonartiesten in een entertainment-programma, waarbij ze heel Nederland wekelijks verrassen met prachtige, bijzondere kunstwerken. In deze kleurrijke familieshow gaan Nederlandse ballonartiesten de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel. De ontwerpen van de deelnemers gaan óneindig ver; ze creëren hele werelden, maken studiohoge dieren en toveren zelfs high fashion creaties uit ballonnen. Maak kennis met de ballonartiesten die in deze afvalrace de uitdaging aan gaan. 

Bekijk en download hier de promo van ‘Blow Up’.

Pauline Biljard De 47-jarige Pauline komt uit Valkenswaard en is fulltime ballonartiest. Ze is een vrolijke, enthousiaste verschijning en heeft een goede energie. Na lange tijd in de kinderopvang gewerkt te hebben, ontstond haar liefde voor het entertainen van kinderen. Ze maakte de keuze om professioneel ballonartiest te worden en is nu een echte performer met een grote passie voor theater. Met haar eigen kindervoorstellingen staat ze vaak op het podium en is niks haar te gek. ‘Blow Up’ is voor haar dan ook een geweldig avontuur dat ze absoluut niet wil missen. 

Denise van Dooren Denise is 28 jaar, komt oorspronkelijk uit Den Bosch en is een relaxte, lieve vrouw met ontzettend veel passie voor ballonkunst. Op haar negentiende startte ze door haar liefde voor het vak een compleet eigen bedrijf. Ze vindt het als straattheater-artiest fantastisch om samen met andere bedrijven te bedenken hoe ze ballonkunst kan inzetten om mensen te enthousiasmeren. Denise gaat graag grote avonturen aan, haar deelname aan ‘Blow Up’ is daarom een ontzettend logische stap.

Lesly van Eldijk De 28-jarige Lesly woont in Tilburg en is sinds zijn elfde terecht gekomen in de ballonwereld. Als acteur, musicalster, goochelaar en ballon-vouwer is hij fulltime artiest en kan hij overal zijn creativiteit kwijt. Hij is vriendelijk, enorm gepassioneerd en geniet er ontzettend van om anderen te entertainen. Zijn doel als ballonartiest is om mensen zowel te verblijden als te ontroeren. Omdat hij altijd het beste van zichzelf wil laten zien, is hij perfectionistisch en kritisch over zijn kunstwerken. In ‘Blow Up’ wil hij heel Nederland laten zien wat hij allemaal in huis heeft. 

Wallie de Groote De goedlachse, vrolijke Wallie is 49 jaar en is een nuchtere Zeeuw met veel humor. Hij zit al ruim 23 jaar in de ballonnen-wereld en als succesvolle artiest maakt hij ongekende sculpturen, van groot tot klein. Naast zijn passie en werk als ballonartiest en goochelaar, werkt hij drie dagen in de week in het speciaal onderwijs en draagt hij via workshops zijn kennis en plezier met liefde over aan anderen. In ‘Blow Up’ laat Wallie zien wat hij in huis heeft en strijdt hij graag tegen zijn medekandidaten. 

Jeroen van der Linden Jeroen is een sociale, humoristische man van 47 jaar en woont in Weesp. Naast zijn beroep als sportmasseur, is de ballonnen-wereld zijn complete passie geworden nadat hij hier zes jaar geleden mee in aanraking kwam. Jeroen heeft een visuele beperking, waardoor het maken van sculpturen voor hem een extra grote uitdaging is. Naast zelf met zijn handen werken, geeft hij ook workshops aan kinderen en heeft hij zijn doel behaald als zij met een grote glimlach naar huis gaan. Ondanks zijn slechtziendheid is geen uitdaging hem te gek en zet hij zich volledig in voor het programma’ Blow Up’. 

Frans Neijs Frans is 65 jaar en staat altijd klaar voor zijn familie en vrienden. Het is een man die met veel humor positief in het leven staat en een grote passie heeft voor balloon art. Na het krijgen van een klein zakje ballonnen voor zijn goochel-act op een familiereünie, is zijn liefde voor het vak ontstaan. Zijn enthousiasme leidde tot het bekijken van allerlei video’s, waarna hij volledig op eigen houtje zijn expertise ontwikkeld heeft. Nu is hij inmiddels ruim tien jaar actief, heeft hij een eigen onderneming als ballonartiest bij bedrijfsfeesten en kan hij niet wachten om de competitie met anderen aan te gaan in ‘Blow Up’. 

Marjolein Wevers De 58-jarige Marjolein is een lieve, behulpzame vrouw die van oorsprong uit Amsterdam komt. Ze organiseert workshops en demonstraties en schildert in opdracht van klanten. Een basiscursus ballonvouwen zonder enige verwachting is voor haar uitgebloeid tot een compleet eigen bedrijf. Ze is een professioneel ballonartiest en schittert regelmatig op verschillende evenementen, feesten en partijen. Marjolein kan al haar energie en creativiteit kwijt in uitdagende ballon-opdrachten en doet dan ook maar al te graag mee met het programma ‘Blow Up’.  

Download hier de foto’s van de deelnemers. Download hier het campagnebeeld. 

‘Blow Up’ is vanaf vrijdag 3 juni wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4. De productie ligt in handen van EndemolShine Nederland – een label van Banijay Benelux.

Contactpersoon voor de pers