Persberichten

Dit zijn ze; de top 16-kandidaten van ‘Holland’s Next Top Model’

Deze 16 kandidaten strijden om de titel Holland’s Next Top Model 2019, met in het midden presentatrice Anna Nooshin
Deze 16 kandidaten strijden om de titel Holland’s Next Top Model 2019, met in het midden presentatrice Anna Nooshin
Persberichten

De zestien kandidaten die gaan strijden om de titel van Holland’s Next Top Model 2019 zijn bekend. Dit was zojuist te zien in de tweede aflevering van ‘Holland’s Next Top Model’ bij RTL 5. De groep kandidaten is in tweeën gesplitst en iedere groep betrekt vanaf volgende week een eigen modellenhuis. De kandidaten weten echter niets van het bestaan van het andere huis af. Pas later in het seizoen worden de beste kandidaten per huis bij elkaar gevoegd. Wat zal dit doen voor de strijdlust?

Huis 1 in Aalsmeer 

Kandidaten: Anouk, Marnix, Tenisha, Jawahir, Benjamin, Marcus, Bibi en Samuel

Anouk (20, Amsterdam) is een opvallende verschijning. Ze is geboren in Almelo, maar ontpopte zich pas recent in Amsterdam. Ze is vastberaden om haar modellendroom na te jagen. Diezelfde droom heeft Marnix (18, Heerhugowaard), al heeft hij nog geen specifieke modellenervaring. Hij hoopt bij HNTM veel te leren. Studente Tenisha (17, Oost-Souburg) volgt nu nog een opleiding tot juridisch medewerker en geeft in haar vrije tijd dansles. Naast de kans op een modellencontract, hoopt ze door het programma ook zelfverzekerder te worden. Jawahir (19, Den Bosch)denkt vast vooruit en is onlangs gestopt met haar opleiding tot verpleegkundige, om zich zo volledig te richten op haar modellencarrière. ‘Oudgediende’ Benjamin (18, Zoetermeer), deed vorig jaar mee aan HNTM maar miste nét de boot. Tijdens de defensieopleiding merkte Benjamin dat zijn roeping echt ligt in het modellenwerk. Dit jaar is hij terug en zelfverzekerder dan ooit. Marcus (17, Hoogeveen) is geboren in Ethiopië, op éénjarige leeftijd geadopteerd en woont sindsdien in Nederland. Soufyan, winnaar van het vorige seizoen van HNTM, is de inspiratiebron voor Marcus geweest om zich dit jaar op te geven voor het programma. Bibi (18, Eindhoven) heeft geen modellenvoorbeeld nodig, zij droomt namelijk haar hele leven al van een carrière als model. Ze ziet HNTM als haar grote kans om deze droom eindelijk waar te maken. Deze eerste groep wordt compleet gemaakt door Samuel (19, Strijen), die op dit moment vooral druk is met vloggen voor zijn eigen YouTube-kanaal. Hij is een echte doorzetter en wil met zijn deelname aan HNTM laten zien dat je ook mét onzekerheden een model kunt worden!

Huis 2 in Oostzaan

Kandidaten: Sinio, Silke, Nick, Sam, Lenny, Jay, Maha en Joella

De in Suriname geboren Sinio (20, Almere) is op jonge leeftijd naar Nederland verhuisd en wil er alles aan doen om topmodel te worden, om zo voor zijn zoontje en vriendin te kunnen zorgen. Friezin Silke (21, Rottum) droomt ervan om over 10 jaar in Amerika te wonen. Ze heeft al wat ervaring als model, maar doorbreken is haar nog niet gelukt. Nick (21, Zwolle) loopt op dit moment stage bij een groot kledingmerk, maar werd twee jaar geleden al gescout als model om vervolgens drie weken later al een fashionshow van Dior te lopen. Zijn modellencarrière kwam echter op een laag pitje te staan, omdat hij eerst zijn studie wilde afmaken. Nu gaat hij voor het vervolg! Amsterdamse club-dj Sam (23, Amsterdam), de broer van presentator Tim Hofman, studeert Communication and Multimedia Design. Het lijkt hem leuk om het gezicht te worden voor verschillende grote ‘fashionbrands’. Studente Lenny (20, Sommelsdijk) volgt nu de studie voor interieuradviseuse in Rotterdam. Ze is een nuchter meisje met al enige modellenervaring. Jay (20, Hoorn) is teamleader bij een pizzeria en is anderhalf jaar geleden gescout door een groot modellenbureau, wat helaas op niks is uitgelopen. Hij ziet in zijn deelname aan HNTM een nieuwe kans. Kandidate Maha (18, Sneek) schrijft dit seizoen geschiedenis. Ze is de eerste kandidaat van HNTM die een hoofddoek draagt. Ze studeert Eventmanagement en is recentelijk met modellenwerk in aanraking gekomen en kreeg direct de smaak te pakken. De energieke en goedlachse Maha wil niets liever dan in de voetsporen te treden van topmodel Halima Eden. Apothekersassistente Joella (22, Woudenberg) heeft in haar leven meerdere obstakels overwonnen, maar door al deze ervaringen heeft ze een echte vechtersmentaliteit. De drive om de volgende winnares van HNTM te worden is hierdoor des te groter!   Aflevering 3 is nu te bekijken bij Videoland en maandag om 20.30 uur bij RTL 5 Preview: Bekijk hier de promo van aflevering 3 Als eerste bij Videoland De nieuwe afleveringen gaan dit seizoen wekelijks in première bij Videoland. Elke week loopt Videoland één aflevering voor op de tv-programmering. Zo is aflevering 3 (komende maandag op RTL 5) nu al op Videoland te zien.

Persmateriaal: Algemeen materiaal, Kandidaten huis 1, Kandidaten huis 2