Persberichten

Zes nieuwe namen toegevoegd aan line-up

Epke Zonderland verruilt Olympisch podium voor immense podium van ‘The Christmas Show’ in de Ziggo Dome

Leona Philippo, De Kerstman, Nicolette van Dam, Eefje, Epke Zonderland, Buddy Vedder, Carlo Boszhard en Jamai Loman
Leona Philippo, De Kerstman, Nicolette van Dam, Eefje, Epke Zonderland, Buddy Vedder, Carlo Boszhard en Jamai Loman
Persberichten

Producent RTL Live Entertainment maakt vandaag bekend dat Epke Zonderland, Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Karin Bloemen, Leona Philippo en Jamai Loman dit jaar op 23, 24 en 26 december te zien zijn in 'The Christmas Show' in de Ziggo Dome in Amsterdam. Eerder werd al bekend dat ook Nicolette van Dam wederom haar opwachting maakt in de spectaculaire kerstshow.

'The Christmas Show' is dé kerstshow voor de hele familie waarin kerstdromen werkelijkheid worden. Een magisch verhaal over Eefje, een meisje van acht en haar bijzondere kerstdroom. Het is een modern kerstsprookje met veel spektakel, adembenemende decors, spannende dansacts, geliefde kerstliedjes, showballet, een gospelkoor en natuurlijk de Kerstman.

Cast

Epke Zonderland is in 'The Christmas Show' te zien in een rol waarin we hem zowel niet als wél kennen, als een magische acrobaat, wonend in een glazen bol, die alleen met Kerstmis tevoorschijn komt en iedereen dan betovert met zijn adembenemende kunsten.

Carlo Boszhard, die met de 'The Christmas Show' weer terugkeert naar het toneel, heeft een van de hoofdrollen en speelt De Droommaker. Hij helpt het kleine meisje Eefje haar kerstdroom te verwezenlijken. Buddy Vedder, bekend uit GTST én kersverse winnaar van ‘Dance Dance Dance’, staat hem bij als Leerling Droommaker. Karin Bloemen is de ondeugende oma van Eefje. Jamai Loman en Leona Philippo maken ook deel uit van de cast en omlijsten de show met de bekendste kerstklassiekers en verrassende nieuwe kerstnummers. Zij worden hierin bijgestaan door het ZO! Gospel Choir.

Regisseur David Grifhorst, bekend van zijn succes met ‘The Passion’, schrijvers Andre Breedland en Maurice Wijnen (makers van o.a. succesmusicals ‘Ciske de Rat’ en ‘Petticoat’), choreograaf Stanley Burleson, en muzikaal leider Eric van Tijn zorgen voor de creatieve invulling van de show.

Nieuw Script

'The Christmas Show' gaat over het meisje Eefje en haar bijzondere kerstdroom. Eefje wil zo graag haar ondeugende oma (Karin Bloemen) eindelijk weer een gelukkige Kerst bezorgen. Alleen ze weet niet zo goed hoe. Want het lukt oma niet meer om te dromen, sinds opa er niet meer is. Eefje vraagt de sprookjesachtige Kerstfee (Nicolette van Dam) om hulp en ontmoet de Droommaker (Carlo Boszhard). Samen met Ziggy Stardust (Buddy Vedder), zijn assistent, neemt De Dromenmaker Eefje en haar oma mee op een magische reis door de wondere wereld van Kerst. Langs alles waarvan iedereen het echte kerstgevoel krijgt. Denk aan het Zwanenmeer, het Kerstcircus, een heuse sneeuwstorm en natuurlijk de Kerstman.

Show van wereldformaat

In navolging van de populaire kerstshows die in New York en Londen een eeuwenoude traditie kennen, heeft Nederland sinds 2015 ook een kerstshow. 'The Christmas Show' is dit jaar te zien op 23, 24 en 26 december in de Ziggo Dome in Amsterdam. In 2015 trok de show 50.000 bezoekers en was de Ziggo Dome vijf keer uitverkocht.

Kaarten zijn te verkrijgen op www.christmasshow.nl