Persberichten

Nieuw onderdeel dit seizoen: klussen met BN’ers

Evelyn, Thomas en Tom bieden helpende (klus)hand in ‘Eigen Huis & Tuin’

Persberichten

Na een korte zomerstop trapt het langstlopende populaire klus- en tuinprogramma ‘Eigen Huis & Tuin’ het nieuwe seizoen af op zaterdag 27 augustus bij RTL 4. Presentatrice Evelyn Struik, klusser Thomas Verhoef en tuinman Tom Groot trekken als vanouds door het land om kijkers de helpende hand te bieden in hun eigen huis of tuin. Nieuw onderdeel is het klussen met BN’ers. Want hoe staat het eigenlijk met hun kluskunsten? Natuurlijk worden wekelijks veel tips, tricks en ideeën gegeven om klussen in en rond het huis op een slimme manier aan te pakken, want… zelf dingen maken is en blijft het leukst!

Aflevering 1 In de eerste aflevering gaat Thomas aan de slag bij Maarten. Hij begint vol trots aan een nieuwe fase in zijn leven: hij gaat op zichzelf wonen. Zijn kamer is alleen niet echt groot. Thomas bewijst dat zijn kamer van 28 m2 multifunctioneel ingericht kan worden, zodat Maarten er naast slapen en eten ook kan chillen met zijn vrienden. En hoe kan iemand met enorme hooikoortsklachten toch van zijn tuin genieten? Veel mensen kennen dit probleem, zo ook Astrid uit Leiden. Zij zit niet graag buiten doordat de pollen haar het buitenleven zuur maken. Tom zorgt voor een tuin waar Astrid wél van kan genieten.

BN’ers Nieuwsgierig hoe bekend Nederland woont en tuiniert? ‘Eigen Huis & Tuin’ is elke week te gast bij een bekende Nederlander die ons zijn huis en tuin laat zien. En wat blijkt? Ook zij hebben vaak een waslijst met grote en kleine klussen die geklaard moeten worden. Evelyn bezoekt als eerste radiopresentator Gerard Ekdom. Hij woont samen met zijn vrouw Nicole en hun twee zoontjes in het midden van het land. Ze hebben het daar prima naar hun zin maar hebben - na het weghalen van een schuurtje - een stukje tuin waar ze geen raad mee weten. Thomas weet dat gelukkig wel en bouwt, samen met Gerard, een gaaf zwevend hemelbed waar het hele gezin Ekdom van kan genieten.

‘Eigen Huis & Tuin’ wordt geproduceerd door Talpa.