Persberichten

GEUB SPEELT GEUB IN ‘GEUB’

Persberichten

Philippe Geubels start met opnames van komische fictiereeks voor Eén in België en RTL in Nederland.

Philippe Geubels houdt van acteren. Hij had al ervaring met zware dramatische rollen, dankzij zijn rol in ‘K3 en het dierenhotel’, maar nu wil Philippe ook eens iets luchtigs proberen. Dat is ‘GEUB’ geworden, een uit zijn voegen gebarsten sitcom, waarin Philippe –uiteraard- de hoofdrol vertolkt. De reeks is een  primeur, omdat deze te zien zal zijn op zowel de Belgische publieke zender Eén als in Nederland bij RTL 4 en Videoland. De opnames starten in juni van dit jaar en het eindresultaat zal in de loop van 2019 te zien zijn.

De komiek laat weten “vereerd, verheugd en doodsbang” te zijn over zijn acteerdebuut op het kleine scherm.

Quote Netmanager Eén Olivier Goris: “Superblij met deze nieuwe stap in het geweldige avontuur met Philippe Geubels! Tranen van het lachen bij het lezen van de scenario’s, die heb ik al gehad. Ik kan niet wachten tot de kijkers ‘GEUB’ straks in het echt te zien krijgen, in België én Nederland. Als dat maar goed afloopt!”

CEO RTL Nederland Sven Sauvé over dit nieuwe avontuur met Geubels: “Net als Philippe zijn ook wij vereerd, verheugd en doodsbang nu hij in twee landen tegelijk zijn humor op de mensen afvuurt. We kunnen niet overzien wat voor gevolgen dat heeft voor de Lage Landen en ook niet voor het ego van Geub. We wachten het rustig af.”

In ‘GEUB’ krijgt Philippe een serieuze relationele tegenslag te verwerken wanneer zijn vrouw er vandoor gaat met een intellectuele, charismatische en 63-jarige Nederlander. Dat zorgt voor een onaangenaam hoge dosis liefdesverdriet bij Philippe, waardoor ook zijn carrière als komiek in een dip raakt. 

Met de hulp van zijn twee beste vrienden en zijn manager probeert hij zijn leven terug op de rails te krijgen en (heel misschien) zelfs aan een nieuw lief te raken. Dat laatste loopt niet altijd even goed. Het loopt meestal heel slecht eigenlijk.

In deze komische, achtdelige fictiereeks speelt Philippe een versie van zijn doodnormale zelf in een doodnormaal universum. De humor komt van de situaties, de nevenpersonages, maar vooral van het komische millimeterwerk van Philippe Geubels.  

‘GEUB’ wordt geschreven door Jan Dircksens en Jan Reymen, die eerder al meewerkten aan ‘Geubels en de Belgen’ en Humo-cartoonist Jeroom Snelders. De regie ligt in de kundige handen van Mathias De Neve.

‘GEUB’ wordt geproduceerd door Woestijnvis, in co-productie met PnP media, het Nederlandse creatieve huis achter de comedian.