Persberichten

Extreme sportactiviteiten in adembenemend IJsland

Giel de Winter en JayJay Boske in tweede seizoen Extreme Roadtrip

Persberichten

In het tweede seizoen van Extreme Roadtrip is het de beurt aan de beste vrienden Giel de Winter (StukTV) en JayJay Boske (Expeditie Robinson) om een spectaculaire reis te maken. Dit keer trekken zij met de auto door het adembenemende IJsland. Bij iedere halte ontmoeten zij “locals” met een bijzonder verhaal, die ieder een passie hebben voor extreme sports. Giel en JayJay gaan op hun verzoek deelnemen aan tien extreme sportactiviteiten, zoals onder andere paragliden, fat biken, kajakken, hondensleeën, ijsduiken, split boarden, snow kiten en ijsklimmen. Na elke activiteit beleven ze ook een traditioneel IJslandse gewoonte en overnachten ze op unieke plekken bij de lokale bevolking. Extreme Roadtrip is vanaf 7 februari te zien bij RTL Basecamp, vanaf 11 februari bij StukTV en vanaf 13 februari bij RTL 7.

IJsland is een land van uitersten: donkere winterdagen, bevroren gletsjers, actieve vulkanen, dorre hooglanden en de bijzondere middernachtzon. De perfecte plek om een heleboel extreme activiteiten te proberen. Diverse lokale IJslandse helden nemen Giel de Winter en JayJay Boske op sleeptouw mee en hebben ieder hun eigen verhaal en unieke passie. Zo ontmoet het duo onder anderen professioneel surfer Heidar Logi Elíasson. Heidar neemt de heren mee naar een rustige surfplek waar ze een schuilplaats bouwen en ook in de buitenlucht de nacht doorbrengen, om zo in de vroege ochtend de ijskoude golven te trotseren. Anita Hafdis Bjornsdottir neemt de mannen mee om te paragliden over de prachtige landschappen van IJsland en eindigen bij een geiser waar ze van een warm bad genieten. Ook gaan ze snow kiten met Jonas Stefanson, die zijn passie voor snowboarden en kiten succesvol heeft gecombineerd. Na eerst te hebben geboard over de besneeuwde toppen van IJsland en aansluitend met een longboard over de weg af te dalen naar de voet van de berg, neemt Jonas the Dutch boys mee naar het traditionele Vikingrestaurant van zijn overgrootvader. Extreme biker Emil Žórgudmundsson neemt hen mee Fat Biken. De woest bebaarde Emil heeft al veel medailles gewonnen en is ook uitgeroepen tot de meest sexy man van IJsland. Na hun fietsavontuur mogen Giel en JayJay met hem mee naar Reykjavik voor een kroegentocht.

Extreme Roadtrip wordt mede mogelijk gemaakt door Renault Kadjar en Captur: “de crossovers van Renault”

Vanaf 07 februari bij www.youtube.com./rtlbasecamp Vanaf 11 februari bij www.youtube.com/stuktv Vanaf 13 februari bij RTL 7