Persberichten

Cabaretier breekt rigoureus met eigen traditie

Guido Weijers sleurt zichzelf en publiek ver buiten comfort-zone tijdens Oudejaarsconference

Persberichten

Op dit moment toert cabaretier Guido Weijers door heel het land met de try-outs van De Oudejaarsconference 2018. Dit keer een totaal andere Guido: ‘Ik ben gestopt met concessies doen. Ik maak niet wat er van me verwacht wordt, maar wat ik wil maken. Er is nu meer te lachen en het doet meer pijn. Ik sleur mezelf en het publiek ver uit de comfort-zone. Het is minder fragmentarisch en meer een humoristisch document dat de tijdsgeest goed samenvat. Veel meer rauw stand-up theater. Over de betutteling, overbescherming, risico’s nemen en acceptatie van tegenslagen. Ik kan nog niet te veel verklappen, maar mensen worden totaal verrast”, aldus Guido. Dagelijks blijft hij schaven en bouwen, tot de première die op oudejaarsavond wordt uitgezonden bij RTL 4.

Ook dit jaar komt die show vanuit het Oude Luxor Theater te Rotterdam. Dat is inmiddels traditie. Maar dat is dan ook de enige overeenkomst met andere jaren: Deze show is net als Guido compleet anders. Het is inmiddels de derde keer dat De Oudejaarsconference van Weijers te zien is bij RTL. Vorig jaar sloot de cabaretier het jaar succesvol af met zijn show, die in totaal door meer dan 1,6 miljoen mensen bekeken werd. Voor de TV-opnames in Rotterdam zijn nog kaarten te verkrijgen via www.luxortheater.nl

Uitzending: ‘Guido Weijers: De Oudejaarsconference’ maandag 31 december om 20.30 uur bij RTL 4

Guido Weijers is beschikbaar voor interviews over De Oudejaarsconference, z’n drijfveren, z’n werkwijze, de worsteling met z’n imago, z’n verborgen politieke betrokkenheid bij de klimaattransitie, de koude oorlog van De Publieke Omroep, z’n onderwerpkeuze, de stand van ons land en z’n wetenschappelijke theatercollege over geluk.