Persberichten

Linda, Ruben en Jeroen nemen kijker mee terug in de tijd

Guldens, cassettebandjes en wijde pijpen in 'Oh, Wat Een Jaar!'

Persberichten

Samen met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge gaat Linda de Mol terug naar roemruchte jaren. In het nieuwe spelprogramma ‘Oh, Wat Een Jaar!’ beleeft de kijker het gevoel en de sfeer van één specifiek jaar, zoals 1977 of 1985. Voor sommigen een feest der herkenning en voor jongere kijkers een ludieke geschiedenisles op de zaterdagavond. Iedere uitzending eindigt in een zinderende finalestrijd om de pot met guldens. ‘Oh, Wat Een Jaar!’ is vanaf zaterdag 14 oktober te zien bij RTL 4 om 20.00 uur.

Tijdreis

De captains vormen iedere aflevering een duo met een gast-BN’er die het betreffende jaar bewust heeft meegemaakt. Dit zijn onder anderen Ad Visser (1974), Henny Huisman (1977), Gerard Joling (1985), Loretta Schrijver (1969) en Lies Visschedijk (1996). De twee duo’s worden, net als Linda, volledig ondergedompeld in dat jaar. Ze dragen kapsels en kleding die toen in de mode waren, zitten in een typische woonkamer uit die tijd en spelen verschillende spellen waarbij de meest bijzondere tv-fragmenten, opvallende trends en de grootste hits uit dat jaar voorbij komen. Zo is er iedere week een optreden van een gastartiest die een kneiter van een hit uit het betreffende jaar laat horen. Zo zingt Edsilia Rombley bijvoorbeeld 'Goldfinger' van Shirley Bassey uit het jaar 1965 en gelegenheidsduo Maan & Pleun 'It's the first time' van Loïs Lane, een hit uit 1989. Ook wordt er door Linda, Jeroen en Ruben een medley gezongen.

Jongeren

Honderd jongeren geven in de show hun mening over diverse zaken en beantwoorden kennisvragen over het jaar. Voor welke rage uit de jaren 80 zouden ze nu gaan: de plopper of de lolobal? Op welke zanger uit 1977 zou je nu vallen, Rob de Nijs of Julien Clerc? De teams moeten inschatten hoe de keuze van de jongeren uitvalt.

Guldens

In de finale mag het publiek inschatten welk team wint. Het publiek dat heeft gekozen voor het winnende team, verdeelt de pot met gewonnen guldens die de duo's gedurende de show bij elkaar hebben gespeeld. Welke publieksleden gaan met een mooi bedrag naar huis en welk duo strijkt in deze gezellige feelgoodshow met de eer?

Foto

Download foto studio en persfoto's

‘Oh, Wat Een Jaar!’ wordt geproduceerd door Talpa.