Persberichten

Vanavond dubbele slotaflevering 'Helemaal Het Einde!' vanuit Chili

‘Helemaal Het Einde!’ volgend jaar vanuit Kaapverdië

Persberichten

‘Helemaal Het Einde!’, de serie die afgelopen jaar uitgroeide tot dé nieuwe realitysoap van Nederland met wekelijks meer dan een miljoen kijkers is vanavond voor het laatst te zien. Met een dubbele aflevering! Welk besluit nemen de familie Pos, Van Kooij en Van Wichen na hun avontuurlijke jaar in Chili? Is het Zuid-Amerikaanse land helemaal het einde of keren zij terug naar Nederland? In het nieuwe jaar krijgt het programma een vervolg in Afrika. Dit keer gaan niet drie, maar vier nieuwe gezinnen het avontuur van hun leven aan. De families Molenaar, De Weijer en Beerens laten alles in Nederland achter zich om hun ultieme droom waar te maken in Kaapverdië. Vanavond is in de uitzending van 'Helemaal Het Einde!' al een sneakpreview te zien van deze nieuwe gezinnen en hun aankomst in Kaapverdië. Het vierde gezin arriveert later omdat zij iets meer tijd nodig hebben om hun werkzaamheden in Nederland af te ronden. Wie dit zijn en hoe dit gezin is samengesteld, wordt later bekend gemaakt. Vanaf maandag 8 januari is bij RTL 4 weer een jaar lang te zien hoe het de families vergaat in hun nieuwe leven.

Spelregels De spelregels in Kaapverdië zijn hetzelfde als die in Chili: ieder gezin krijgt een stuk grond, een startkapitaal en één jaar de tijd om een nieuw bestaan op te bouwen. Maar er zijn ook verschillen. Zo verblijven de gezinnen niet in houten huisjes, maar in safaritenten en heerst in Kaapverdië een tropisch klimaat. Ook de afstand tussen de huisvesting van de gezinnen is veel kleiner, waardoor er waarschijnlijk veel onderling contact zal zijn.

Kaapverdië De gezinnen wonen het komende jaar op het eiland São Vicente, dat bekend staat om de gezellige sfeer, de muziek, de architectuur en het bruisende nachtleven. Het kleine eiland heeft een tropisch savanneklimaat en een bergachtig landschap. Tussen het vulkanische gebergte en de gele duinlandschappen valt weinig groen te ontdekken. Ondanks het kleine formaat van het eiland heeft het wel een eigen vliegveld en een grote haven. Ook aan stranden en lokale lekkernijen is geen gebrek. Genoeg mogelijkheden dus voor de gezinnen om voor brood op de plank te zorgen.

De gezinnen De familie Molenaar uit Haarlem bestaat uit Fleur (33), Ocke (48), Suus (5) en Wolf (3). Beide ouders komen uit het bedrijfsleven en hebben het in Nederland goed voor elkaar. Door het vertrek naar Kaapverdië hoopt het stel van hun ‘gouden handboeien’ af te komen en een vrijer leven te kunnen leiden.

Maaike (38) en Bart (45) de Weijer uit Beverwijk hebben eerder tevergeefs geprobeerd in Portugal een nieuw leven op te bouwen. Dit keer hopen ze samen met zoon Senna (8) en chihuahua Meis hun droom iets moois op te bouwen in de horeca alsnog waar te maken. Aan hun inzet zal het in elk geval niet liggen want het stel zit vol ideeën.

Uit Geertruidenberg komt de familie Beerens met Jessica (32), Jasper (36), de tweeling Floor en Britt (7) en Joep (4). Zij willen heel graag de dagelijkse sleur achter zich laten en verheugen zich op een leven waarin het gezin meer centraal staat. Ook hoopt vader Jasper die betonreparateur is, zijn passie voor muziek uit te kunnen leven op Kaapverdië.

‘Helemaal Het Einde!’ wordt geproduceerd door Talpa Producties.

Uitzending 'Helemaal Het Einde!' vanuit Chili is vanavond van 20.30 uur tot 22.30 uur te zien in een dubbele slotaflevering met aansluitend een sneakpreview van de nieuwe reeks vanuit Kaapverdië. 'Helemaal Het Einde!’ vanuit Kaapverdië start op maandag 8 januari 2018 om 20.30 uur en is het hele jaar, iedere week, te zien bij RTL 4. Iedere aflevering is een week vóór uitzending al te zien bij Videoland.