Persberichten

Herkent u deze nog? Nostalgische zaterdagavonden met ‘Oh, Wat Een Jaar!’

v.l.n.r. Rolf Wouters, Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol, Carly Wijs, Ruben Nicolai
v.l.n.r. Rolf Wouters, Jeroen van Koningsbrugge, Linda de Mol, Carly Wijs, Ruben Nicolai
Persberichten

Pruiken, plaksnorren en natuurlijk de felbegeerde pot guldens keren terug in het nieuwe seizoen van ‘Oh, Wat Een Jaar!’. Linda de Mol gaat vanaf zaterdag 24 november samen met captains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge terug in de tijd voor deze nostalgische spelshow bij RTL 4.

Volledig in de look & feel van het betreffende jaar gaan de mannen, bijgestaan door wekelijks een andere BN’er, de strijd met elkaar aan om erachter te komen wie de meeste kennis over dit jaar heeft en zo de pot met guldens weet te veroveren. In de eerste aflevering betreden Carly Wijs en Rolf Wouters de retro studio en graven zij in hun geheugen naar het jaar 1980.

De gast-BN’ers van dit seizoen zijn verder onder anderen Olcay Gulsen (1992), Anita Witzier (1971), Danny de Munk (1988) Jack van Gelder (1966) en Myrna Goossen (1975).

De teams spelen verschillende spellen waarin trends, groot nieuws en tv-fragmenten van dat jaar naar voren komen. Zo proberen zij in te schatten hoe het panel van honderd jongeren naar verschillende elementen uit de periode kijken. Nieuw dit seizoen is de spelronde waarbij de kandidaten gezichten moeten herkennen uit het betreffende jaar. Ook staat er iedere week weer een gastartiest klaar om de grootste hits uit deze periodes te laten horen. Eva Cleven en Gijs Staverman betreden in de eerste aflevering het toneel als Spargo om de hit You and Me uit 1980 te zingen.

In een zinderende finale wordt uiteindelijk gestreden om de pot met guldens. Deze wordt in euro’s uitgereikt aan het publiek dat juist gokte op het winnende team.

‘Oh, Wat Een Jaar!’ wordt geproduceerd door Talpa.