Persberichten

Hulp Martijn en team in ‘Uitstel Van Executie’ nog altijd hard nodig

Van links naar rechts: Bouwadviseur Duncan Abrahams, makelaar Alex van Keulen, presentator Martijn Krabbé en budgetcoach Suzanne van Weerd
Van links naar rechts: Bouwadviseur Duncan Abrahams, makelaar Alex van Keulen, presentator Martijn Krabbé en budgetcoach Suzanne van Weerd
Persberichten

Ook al trekt de huizenmarkt weer aan, veel mensen zitten nog altijd diep in de problemen omdat ze de maandelijkse lasten van hun woning niet meer kunnen betalen en dus noodgedwongen hun huis moeten verkopen. Martijn Krabbé zet met zijn vaste team van ‘Uitstel Van Executie’ vanaf dinsdag 30 augustus alles op alles om deze mensen te helpen.

Martijn Krabbé: “Dit is alweer het negende seizoen van ‘Uitstel Van Executie’. We hebben in die jaren veel verschillen op de woningmarkt gezien. Van een crisis met 1,3 miljoen woningen onder water tot een aantrekkende huizenmarkt met lage rentes zoals nu. Maar dat er mensen zijn die in de problemen komen omdat ze hun hypotheek niet meer kunnen betalen, is van alle tijden. Er is een grote groep mensen die op de top van de huizenmarkt gekocht heeft en nu ze, door omstandigheden, de hypotheek niet meer kunnen betalen lukt het ze ook niet om de waarde te krijgen die ze ooit voor hun huis hebben betaald. Aantrekkende woningmarkt of niet. Het is mooi dat we met ons team deze mensen kunnen helpen. Dit is iedere keer weer een uitdaging en geeft een ontzettend goed gevoel.”

Onverkoopbaar De eerste aflevering gaat over Wendy en de Belgische Nico, die, nadat ze elkaar acht jaar geleden hebben leren kennen, zijn gaan samenwonen in Wendy’s appartement in Poortugaal. Twee jaar later verhuizen ze naar een nieuwbouw eengezinswoning in Rhoon, in een fijne buurt om samen een gezinnetje te stichten. Maar dan staat Wendy er opeens alleen voor, samen met haar anderhalf jaar oude zoontje Floyd. Hun oude appartement is onverkoopbaar en beide hypotheken staan op haar naam. Nico is cipier in de gevangenis en is door een geweldincident op zijn werk in psychische problemen terecht gekomen. Tijd voor Martijn en team om voor Wendy een nieuwe en gezonde financiële situatie te bewerkstelligen, helaas zonder Nico.