Persberichten

BN’ers gegrepen door werk bij goede doelen in binnen- en buitenland

Indrukwekkende reizen in ‘Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…’ 

Persberichten

In het nieuwe tv-programma ‘Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…’, te zien vanaf donderdag 22 november, laten Caroline Tensen, Quinty Trustfull en Martijn Krabbé bekende Nederlanders kennis maken met bijzondere goede doelen projecten, gesteund door de Nationale Postcode Loterij. De bekende Nederlanders hebben ieder een link met het goede doel dat zij in binnen- of buitenland bezoeken.

In de eerste aflevering neemt Martijn Krabbé nieuwslezer Merel Westrik mee naar het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Het duo loopt mee met de Peace Parks Foundation die de ernstig bedreigde neushoorn beschermt. Martijn en natuurliefhebster Merel genieten van het Afrikaanse landschap, maar vallen ook stil van de slachtpartijen die stropers er aanrichten.

Freek van Noortwijk in de Peruaanse keuken Caroline neemt chef-kok Freek van Noortwijk mee naar een voedselproject van Oxfam Novib in Peru. Het duo maakt kennis met de Peruaanse keuken, maar ervaart ook hoe klimaatverandering zorgt voor mislukte oogsten en hoe Oxfam de lokale boeren daarbij ondersteunt.

Bijzonder potje voetbal met Frank de Boer Quinty reist met voormalig profvoetballer Frank de Boer naar Tanzania. Daar zien zij met eigen ogen hoe het Liliane Fonds samen met lokale partners kinderen met albinisme opvangt en beschermt. En dat is hoognodig: door een hardnekkig bijgeloof maakt een grote groep mensen jacht op het bloed en lichaamsdelen van albino’s. Een heftige maar ook hoopvolle reis, waar een potje voetbal alle verschillen wegneemt.   

De Wadden zien met Caroline ‘Foute Vriend’ Klaas van der Eerden blijft dichter bij huis. Caroline neemt de cabaretier mee naar haar favoriete eiland, Vlieland. De Waddenvereniging toont hen de schoonheid én de kwetsbaarheid van Werelderfgoed Waddenzee. Het is namelijk bijzonder slecht gesteld met de visstand.

Uitzending: ‘Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…’ vanaf donderdag 22 november om 23.40 uur bij RTL 4.