Persberichten

Livis en Incase bundelen krachten 

Persberichten

Livis en Incase gaan fuseren om gezamenlijk de zelfredzaamheid van Nederlanders te vergroten op het gebied van EHBO en veiligheid. Dat maken beide bedrijven vandaag, 17 januari 2019, bekend. RTL Ventures, de investeringstak van RTL en 100% aandeelhouder van Livis, neemt een minderheidsbelang in de fusie met Incase.

Door de krachtenbundeling zijn Livis en Incase de grootste aanbieder van blended learning EHBO- en BHV-cursussen in Nederland, in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. De samenwerking biedt tevens de mogelijkheid om de expertise van beide bedrijven uit te bouwen naar nieuwe domeinen, zoals mantelzorg en doelgroepgerichte EHBO-trainingen, bijvoorbeeld gericht op kraamzorg en preventie naast EHBO en BHV. 

Lodewijk Wever, directeur Incase zegt over de samenwerking: ‘Nederland wordt zich steeds meer bewust van de noodzaak om een reanimatie of EHBO-opleiding te volgen en die beweging is onstuitbaar. De strategische samenwerking met Livis en de gebundelde ervaring, mensen en techniek maken het mogelijk toonaangevend en innovatief te zijn op de Nederlandse zakelijke- en dus nu ook consumentenmarkt. We blijven onverminderd doen waar we goed in zijn: het bieden van veiligheidstrainingen met toegevoegde waarde in service en techniek.’ 

Reinier Luitingh, Investment Manager van RTL Ventures, vult aan: ‘Livis heeft de afgelopen jaren een mooi groeipad afgelegd. We zijn erin geslaagd om een nieuwe markt open te breken door op een laagdrempelige manier veiligheidstrainingen aan te bieden aan consumenten. Op jaarbasis behalen ruim 35.000 mensen een certificaat bij Livis en leren ze hoe te handelen in tijden van nood. Door de krachten te bundelen met Incase zijn we nu in staat om nog meer consumenten op te leiden en bovendien hard te groeien in de zakelijke markt, zodat we de zelfredzaamheid in Nederland blijven bevorderen.’ 

Ingeborg van der Eijk, Managing Director van Livis, draagt de dagelijkse operatie van Livis over aan Lodewijk Wever. Livis en Incase gaan beiden verder onder de eigen merknaam en zetten de werkzaamheden voort vanuit Rotterdam en Maarssen.