Persberichten

Lot ‘Idols’-kandidaten in handen van de kijker

Persberichten

Het lot van de laatste vijf kandidaten van ‘Idols’ ligt vanaf nu in handen van het publiek. Gisteren was bij RTL 5 te zien hoe Bram, Jahlynn, Julia, Mitch en Renee met een eigen regisseur aan de slag gingen om een videoclip op te nemen. De jury mocht voor de laatste keer een stem uitbrengen en op basis van deze clips één kandidaat veilig stellen voor de halve finale. De performance van Mitch in de clip ‘Voorzichtig’ werd als beste beoordeeld en hij is dus zeker van een plek in de liveshow op 12 april. Het lot van de andere vier kandidaten ligt de komende dagen in handen van de kijker. Zij bepalen door middel van sms en het aantal views op YouTube welke drie kandidaten door gaan naar de halve finale.

Stemmen

Op basis van het aantal views op YouTube én het aantal stemmen dat via de sms binnen komt, wordt bepaald welke drie kandidaten samen met Mitch de halve finale ingaan. Stemmen kan tot een kwartier voor de uitzending op 12 april door de naam van de kandidaat te sms’en naar 3131. Het aantal views op YouTube wordt opgeteld bij de stemmen. De videoclips van de kandidaten zijn hier te bekijken: • Bram met ‘Stand By Me’ • Jahlynn met ‘Shout Out To My Ex’ • Julia met ‘De Liefde Van Je Vrienden’ • Renee met ‘In The Name Of Love’

Halve finale

Na tien spannende weken is het nu tijd voor de eerste liveshow van dit seizoen. En daarin gaat het er gelijk hard aan toe. Direct na de grootse opening van de show valt één van de vier kandidaten af. Degene met de minste sms-stemmen en views op YouTube, moet onverbiddelijk van het podium af en mag niet optreden. Welke drie kandidaten schitteren naast Mitch in deze halve finale? En wie maken er nog kans om in de finale van ‘Idols’ hét idool van 2017 te worden?

De kandidaten brengen tijdens deze eerste liveshow alle vier twee nummers ten gehore. Dit zijn wederom zelfgekozen nummers die passen bij wat zij als artiest willen uitstralen. De kijker bepaalt welke kandidaat naar huis gaat en welke drie kandidaten door gaan naar de finale op 19 april.

Kaarten voor de halve finale (12 april) en finale (19 april) zijn te bestellen via RTL Tickets.

Idols wordt geproduceerd door Blue Circle.