Persberichten

Marco Louwerens benoemd tot zenderdirecteur RTL Z

Foto: Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL 7 en het nieuwe RTL Z.
Foto: Marco Louwerens, zenderdirecteur RTL 7 en het nieuwe RTL Z.
Persberichten

RTL Nederland maakt vandaag bekend dat zenderdirecteur Marco Louwerens de leiding en eindverantwoordelijkheid krijgt over de nieuwe zender RTL Z. Louwerens blijft tevens verantwoordelijk voor RTL 7.

De nieuwe zender richt zich op Nederlanders met een ondernemende geest. De zender is een van de drie pijlers van het nieuwe RTL Z. De andere twee pijlers zijn digital en live events.

“Marco heeft zijn sporen bij RTL verdiend als het gaat om het bouwen van een tv-merk voor een specifieke doelgroep. Met ‘Meer voor Mannen’ heeft hij mannelijk Nederland een thuishonk gegeven. Ik geloof dat hij met de nieuwe zender een merk kan neerzetten dat meer voor ambitieus Nederland biedt,” aldus Erland Galjaard, Algemeen Programmadirecteur RTL Nederland.

Louwerens over het karakter van RTL Z: “We zijn heel hard aan de slag om een zender neer te zetten die informatie en entertainment perfect combineert. Zakelijk, politiek en breaking news blijven heel belangrijk, die horen tenslotte bij het DNA van RTL Z, maar we komen met meer thema’s. Tech, innovatie, lifestyle en personal finance maken straks deel uit van een gevarieerde programmering, die de thema’s van Z op een nieuwe manier belicht en afwisselt met o.a. documentaires.”

Het nieuwe RTL Z kijkt vooruit, signaleert en informeert, waardoor innovatieve ideeën en partnerships in de spotlight komen en beoogt daarmee een inspiratiebron te zijn voor de doelgroep. RTL Z is, naast RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8 de vijfde free to air zender van RTL.

Noot aan de redactie: donderdag 21 mei ontvangt u een inhoudelijk persbericht over het brede platform RTL Z, waar de zender onderdeel van uitmaakt.