Persberichten

De jacht naar de miljoenen is weer geopend!

Met een druk op de knop worden dromen werkelijkheid in ‘Postcode Loterij: Miljoenenjacht’

Persberichten

Op zondag 18 maart gaat het nieuwe seizoen van ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ van start. Linda de Mol zal de kandidaten weer door de spannende finale van de kofferjacht heen loodsen waarin de kandidaat probeert zijn koffertje voor een zo hoog mogelijk bedrag te verkopen aan de bank. Zal Nederland er weer nieuwe miljonairs bij krijgen dit seizoen?

Enkele hoogtepunten op een rij

  • Het hoogste bedrag dat ooit gewonnen is in het programma, is 10 miljoen gulden. Arno Woesthoff was de gelukkige. Vijf maanden eerder won hij in hetzelfde programma ook al één miljoen gulden! Toen hij een paar jaar later werd geïnterviewd, woonde hij nog steeds in hetzelfde huis met dezelfde inrichting.
  • In 2005 won Helma 1,5 miljoen euro met een koffer waar slechts 1000 euro in zat.
  • In 2005 kwam een kandidaat uit Venlo thuis met het laagste gewonnen bedrag ooit. Tijdens de finale koos hij veelvuldig de verkeerder koffer waardoor hij met een tientje naar huis ging.
  • Bij het 15-jarige bestaan van Miljoenenjacht kwam een droom van Linda de Mol uit. In de openingsminuten werd een Porsche weggegeven en later kregen alle 50 deelnemers uit vak  Nijmegen een Volkswagen.
  • De Friese Johanna wilde graag koffermannen in plaats van koffermeisjes. Linda gaf gehoor aan de oproep en kwam met een voorstel: als Johanna 260.000 likes zou halen, komen er eenmalig kofferguys in het programma. Het aantal likes werd gehaald en de 26 knappe mannen schitterden in de laatste aflevering van 2016 op de trap.
  • Afgelopen seizoen ging Krijn naar huis met het uitzonderlijk mooie bedrag van 1.1 miljoen en vroeg hij als klap op de vuurpijl ook meteen zijn vriendin ten huwelijk. Zijn vriendin Benita, die hij tot de uitzending nog niet had verteld hoeveel hij nou eigenlijk had gewonnen, heeft na de uitzending ja gezegd.

In het nieuwe seizoen van het ‘Postcode Loterij: Miljoenenjacht‘ zullen zoals gewoonlijk elke week 500 deelnemers strijden om een plek in het beroemde Gouden Koffertjesspel, waar een hoofdprijs te verdienen is van maar liefst 5 miljoen euro. Ook kan er dit jaar weer vanuit huis meegespeeld worden met de Postcode Loterij Bingo. Degene die als eerste een volle bingokaart heeft, wint hetzelfde geldbedrag als de finalist in de studio. Ditzelfde bedrag wordt ook nog eens verdeeld onder alle buurtgenoten die meespelen in de winnende postcode. ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ wordt geproduceerd door Endemol Shine

Uitzending: vanaf zondag 18 maart om 20.00 uur.