Persberichten

Raymond ‘Red’ Reddington is back in town

Nieuw bloedstollend seizoen ‘The Blacklist’ bij RTL 5

Persberichten

Het nieuwe jaar begint meteen onheilspellend met een splinternieuw vierde seizoen van de populaire Amerikaanse misdaadserie ‘The Blacklist’. Vanaf maandag 2 januari wordt de serie vervolgd na een dramatisch einde van seizoen drie, waarin hoofdrolspeelster FBI-agent Elizabeth ‘Liz’ Keen (Megan Boone) wordt achtervolgd door een wereldwijd netwerk van terroristen en criminelen. Nu bekend is dat Liz, zonder dat ze het zelf wist, de dochter is van een grote Russische spion, staat op zowel haar hoofd als dat van haar pasgeboren kindje de hoofdprijs en zijn ze hun leven niet meer zeker.

Verleden Het perfecte leven van Liz belandde in zwaar weer door de komst van Raymond ‘Red’ Reddington, ‘s werelds most wanted die zich onverwachts aangaf bij de FBI. Hij bood zijn hulp aan bij het opsporen van terroristen en andere criminelen van zijn ‘Blacklist’ in ruil voor een samenwerking met de jonge Elizabeth Keen. Vanaf dag één sleurt hij Keen mee in zijn schimmige wereld en wordt haar leven compleet geruïneerd. Maar hem loslaten lukt haar niet; hij weet van alles over haar verleden, terwijl zij niet eens weet wie haar biologische ouders zijn. Beetje bij beetje komt ze door hem achter haar ware identiteit en vraagt zij zich geregeld af of zij soms een DNA-match hebben.

Na de geboorte van hun dochter besluiten Liz en haar vriend Tom (Ryan Eggold) dat hun dochter een veilig stabiel leven nodig heeft. Ontsnappen aan de onderwereld en het verbannen van Red uit hun leven lijkt de enige optie. Keen besluit haar eigen dood in scène te zetten en dat lukt. Tijdens een bloederige aanslag “sterft” zij in het bijzijn van Red en is iedereen compleet in shock. Een rustig en gelukkig leven lijkt in zicht, als Liz met een privé jet naar Cuba vliegt en wordt herenigd met haar gezin. Maar de onderwereld ruikt een spoor van Liz. Binnen no time valt ze in handen van de Russische meester crimineel Alexander Kirk, dreigt Tom vermoord te worden en is het ledikantje van baby Agnes leeg. Zodra de FBI lucht krijgt dat Liz nog in leven is, wordt een nieuwe klopjacht geopend.