Persberichten

Hoofdrol Thijs Römer in zelfgeschreven en -geproduceerde reeks

Nieuwe Nederlandse dramaserie ‘Weemoedt’ dit najaar te zien bij Videoland

Persberichten

Nog dit jaar kijk je bij Videoland naar nieuw Nederlands drama. ‘Weemoedt’, gebaseerd op Thijs Römers roman ‘Weemoedt: Over gevallen sterren en dingen die voorbij gaan’, is de eerste door de nieuwe drama-unit van RTL Productions voor Videoland geproduceerde serie en is dit najaar te zien bij Videoland. RTL 5 zendt ‘Weemoedt’ uit in het voorjaar van 2017.

De cast De regie van ‘Weemoedt’ is in handen van Jon Karthaus en Thijs Römer, die eveneens de hoofdpersonage Job Weemoedt speelt en verantwoordelijk is voor het script en de gehele creatieve uitvoering van ‘Weemoedt’. De hoofdcast wordt gecompleteerd door Laura de Boer (Fré), Eva Duijvestein (Juliet Trispel), Isis Cabolet (Chava Poons), Werner Kolf (Ronnie Macintosh) en Frédérique Spigt (Sjaan de Vries). De andere castleden worden later dit jaar bekendgemaakt.

Het verhaal Job Weemoedt is talent manager bij het managementbureau Talent Republic in Amsterdam. Moeiteloos manoeuvreert hij door de slangenkuil van de entertainmentwereld om zijn sterren te laten stralen. Hij behoedt ze voor de valkuilen en verleidingen op hun pad en houdt hun schandalen uit de pers. Tot hij zelf uit de bocht vliegt en zijn zorgvuldig opgebouwde wereld volledig instort. ‘Weemoedt’ geeft een schaamteloos inkijkje in de Nederlandse showbizzwereld én in het hart van een man die het mooiste bezit door zijn vingers heeft laten glippen: de liefde van zijn leven.

Drama-unit RTL Productions RTL Productions heeft een eigen drama-unit in het leven geroepen. Met creative director Thijs Römer, uitvoerend producent Ingrid Remeijsen en ontwikkelaar en schrijver Halina Reijn beschikt RTL Productions over een dreamteam van creatieve duizendpoten. ‘Weemoedt’ is de eerste vrucht die geplukt wordt van deze nieuwe unit. Meer over de nieuwe ontwikkelingen bij RTL Productions lees je in dit blog van Erland Galjaard.