Persberichten

Nieuwe teams strijden onder leiding van Chantal Janzen en Tijl Beckand in nieuw seizoen ‘De Jongens tegen de Meisjes’

Persberichten

De formule van de succesvolle spelshow ‘De Jongens tegen de Meisjes’, waarin de verschillen tussen man en vrouw centraal staan, is inmiddels bekend. In iedere aflevering gaan Chantal Janzen en Tijl Beckand de strijd der seksen met elkaar aan. Vanaf 29 april zien we in het zesde seizoen niet alleen nieuwe spellen, maar ook andere gezichten in beide teams. Zo zien we onder anderen Daphne Deckers, Maan, Sofie van den Enk en Natasja Froger in het team van Chantal. Tijl hoopt met onder anderen Dave Roelvink, Lange Frans, Buddy Vedder en Brownie Dutch aan zijn zij de harde strijd te winnen.

Nieuwe spellen

Naast de vertrouwde onderdelen worden er dit seizoen nieuwe spellen geïntroduceerd. In ‘Twee in één’ gaan Tijl en Chantal met één teamgenoot in een speciaal pak, waardoor ze samen één lichaam vormen. In dit pak moeten ze verschillende typische mannen- of vrouwendingen uitbeelden voor hun twee medespelers. In ‘Met handen en voeten’ krijgen de teams grote schuimrubberen handen en voeten aan die voorzien zijn van letters. De teamcaptain van het andere team stelt open vragen en de antwoorden daarop zijn vierletterwoorden. Het team moet zo snel mogelijk met de letters de antwoorden vormen.

Tijdens de spellen die worden gespeeld, moeten de dames en heren zich inleven in de belevingswereld van de andere sekse, om erachter te komen hoeveel ze eigenlijk van elkaar weten. Het team dat de gedachten van het andere geslacht het beste begrijpt en de finale op zijn naam weet te schrijven, wint waardebonnen voor zijn publiek.

Worden de vooroordelen bevestigd, of wordt juist duidelijk dat de verschillen helemaal niet zo groot zijn?

‘De Jongens tegen de Meisjes’ wordt geproduceerd door Talpa.