Persberichten

Angela Groothuizen presenteert vierde seizoen

‘Obese’ terug met tien nieuwe deelnemers

Deelnemers Wesley en Johanna - 'Obese' (foto: Maartje Brockbernd)
Deelnemers Wesley en Johanna - 'Obese' (foto: Maartje Brockbernd)
Persberichten

Vanaf woensdag 15 mei is het vierde seizoen van ‘Obese’ te zien bij RTL 4. In acht afleveringen komen tien deelnemers in actie tegen hun morbide obesitas, waaronder Wesley en Johanna, die als echtpaar samen de fysieke en mentale strijd tegen de kilo’s aangaan. Onder intensieve begeleiding van een team van experts werken de deelnemers acht maanden hard aan een nieuwe levensstijl, die zij ook na ‘Obese’ kunnen blijven volhouden. De presentatie is in handen van Angela Groothuizen.

Echtpaar  In aflevering één is voor het eerst een deelnemend echtpaar te zien. Wesley en Johanna zijn tien jaar getrouwd. Ze zijn gelukkig met elkaar, maar niet met zichzelf. Hun jarenlange eetverslaving heeft er voor gezorgd dat ze allebei lijden aan morbide obesitas en hun ernstige overgewicht bepaalt hun hele leven. ‘Fat shaming’ is aan de orde van dag, waardoor ze bijna niet eens meer de straat op durven. Hun gezondheid loopt bovendien ernstig gevaar. Als ze op deze manier verder leven, gaan ze niet oud worden. Samen gaan zij als eerste koppel in ‘Obese’ de strijd aan.

Team van experts  Ook dit seizoen kunnen de deelnemers rekenen op professionele begeleiding voor, tijdens en na hun ‘Obese’-traject. Het programma heeft een nieuwe hoofdtrainer: Roberto Da Costa. Hij was eerder te zien als choreograaf en jurylid in RTL's danscompetitie ‘So You Think You Can Dance’. Da Costa wijst aan iedere deelnemer een personal trainer toe die de deelnemers acht maanden lang begeleidt op het gebied van beweging en voeding. Daarnaast is psychologe Hilde Jans betrokken bij het traject van ‘Obese’, net als in de eerdere seizoenen. Jans is verbonden aan de Nederlandse Obesitas Kliniek en focust in haar begeleiding op de mentale-, psychische- en omgevingsfactoren die van invloed zijn op het afvaltraject van de deelnemers.

Presentatrice Angela Groothuizen is dit seizoen voor het eerst de steun en toeverlaat van de deelnemers. Voor haar is het een bijzonder traject: “In deze tijd waarin een groot deel van de bevolking te dik is én we elkaar een ‘perfecte wereld’ voorhouden op social media, vind ik een programma als ‘Obese’ heel relevant. Het is altijd interessant om mensen maandenlang te volgen. Ik heb met de deelnemers meegeleefd en ik heb bewondering voor hoe ze het zware trainingsschema en het klaarmaken van de maaltijden in hun vaak al drukke leven hebben volgehouden. Bikkels.”

‘Obese’ wordt geproduceerd door Warner Bros. International Television Production Nederland BV en is vanaf woensdag 15 mei wekelijks om 20:30 uur te zien bij RTL 4

Contactpersoon voor de pers