Persberichten

OnlyFans Uncovered, een onthullende documentaire over de wereld achter OnlyFans

Persberichten

Videoland komt met een onthullende, driedelige documentaire over de meest succesvolle en spraakmakende Nederlandse creators en ‘the rising stars’ van het wereldwijde fenomeen OnlyFans. Dit online platform, met veelal seksueel getinte content achter betaalde abonnementen, faciliteert een persoonlijke band tussen fans en creators. Dat maakt het werk van de creators zwaar en tijdrovend. Voor het eerst treden zij, zowel met hun privéleven als hun intieme werk, buiten de anonimiteit en in de spotlights. De ene begint net, woont nog thuis en maakt haar content op haar kamertje. Voor de ander is OnlyFans een opstap naar grootse toekomstplannen. Ze delen hun positieve ervaringen maar laten ook de donkere kanten zien. Ze stellen ons voor aan hun levenspartners, ouders, ‘zakelijke’ collega’s, maar ook aan hun grootste 'Fans'. Want wie zijn de mensen die betalen om met 'hun' creator in contact te komen of zelfs hun ondergoed opgestuurd te willen krijgen? De creators laten zien hoe zij te werk gaan, wat hen drijft, waarom ze zichzelf bloot geven voor geld, hoeveel ze er mee verdienen en wat zij hiermee hopen te bereiken. Want om meer geld te verdienen moeten ze soms over hun eigen morele grenzen stappen. Hoe ver willen ze gaan om hun fans tevreden te houden? Vanaf vrijdag 9 april is de driedelige documentaire  ‘OnlyFans Uncovered’ in één keer bij Videoland te zien.

‘OnlyFans Uncovered’ volgt de volgende creators:

Levy (24) Vanaf de release van Onlyfans in Nederland in 2016 was Levy erbij. Met een Instagramaccount van een miljoen volgers startte hij direct als top-creator op Onlyfans. Veel van zijn volgers namen een abonnement op zijn account en vanaf dat moment groeiden Levy’s inkomsten aanzienlijk. Anno 2021 behoort hij tot de Top 1% van creators en verdient hij daarmee gemiddeld 50-75k per maand. 

Sepanta (19) Zeg je Levy, dan zeg je Sepanta. De twee zijn vrienden en beheren naast hun eigen account, ook een gezamenlijke Onlyfans-account. Sepanta is geboren in een asielzoekerscentrum in Nederland. Zijn familie is gevlucht uit Iran en vestigde zich in Nijmegen. Al op 16-jarige leeftijd begaf Sepanta zich op Youtube en Instagram en bouwde met zijn fitnessvideo’s al een behoorlijke fanschare op. Op Onlyfans is hij groot en behoort hij, net als Levy, tot de top van de Nederlandse creators.

Rosanna (29) & Niels (30) Wie kent ze niet: twee seizoenen lang waren ze te zien in Temptation Island en zorgde elk seizoen weer voor de nodige ophef. Door hun deelname aan het spraakmakende televisieprogramma werden ze bekend in Nederland en groeide hun socials als een gek. Een Onlyfans-account was dus niet een vreemde vervolgstap. Ze hebben ieder hun eigen account waarop ze seksueel spannende foto’s laten zien.

Sheena (31) Voor Sheena is Onlyfans een fulltime job. Sinds circa 1 jaar beweegt zij zich op dit platform en heeft dan ook een aanzienlijke ‘fanclub’ opgebouwd. Vooral een succesvolle Playboyreportage heeft haar naam groot gemaakt, waardoor ze nu op OnlyFans ruim 500 betalende abonnees heeft. Sheena is een ervaren creator en werpt zich op om beginners op het platform tips en adviezen te geven.

Roos (20) Roos doet haar Onlyfans-werk op haar slaapkamer in haar ouderlijk huis en heeft ook wel eens een hotelkamer met een vriendin gehuurd, die daar dan foto’s en filmpjes van haar heeft gemaakt. Roos zit nu een half jaar op Onlyfans, maar verlegt soms al haar grenzen. Haar content wordt steeds seksueler, maar daar heeft ze zelf geen moeite mee. Voor Roos is het contact met haar fans een groot deel van haar succes. Ze is populair door de 'girlfriend-experience' die ze haar fans biedt. Voor 250 a 600 euro per maand kunnen deze dan een maand lang onbeperkt met haar chatten en Face-timen.

Marvin (31) Geen sixpack of afgetraind lijf voor Marvin. En misschien is het wel daarom dat hij meer moet doen om fans te behouden en te krijgen. Marvin is gay en grenzeloos in zijn content. Hij heeft seks met mannen in alle standjes en vormen en laat zichzelf in vol ornaat zien. Sinds de coronacrisis is hij zijn werk in de horeca kwijt en is Onlyfans zijn enige bron van inkomsten. Marvin woont op dit moment bij zijn moeder die geen moeite heeft met zijn werk op OnlyFans, maar niet wil dat er pornofilms in haar huis worden gemaakt. Zijn OnlyFans inkomsten spaart hij op om binnenkort naar zijn grote liefde in Colombia af te reizen. Hij heeft hem leren kennen via de chat en zal hem nu eindelijk voor het eerst in levenden lijve ontmoeten.

Dennis (26) Ook Dennis kennen we van Temptation Island en wel van het vorige seizoen. Samen met een hechte vriendengroep bereidt hij zich nu voor op zijn première op Onlyfans. De verwachtingen zijn groot. Hoe zal zijn release verlopen, welke content gaat hij speciaal hiervoor maken en heeft hij direct goud in handen....of niet?

Klik hier voor de foto's. Klik hier voor de trailer. Klik hier voor het logo.

Kijk de Videoland Original ‘Onlyfans Uncovered’ vanaf vrijdag 9 april bij Videoland.

OnlyFans Uncovered wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.