Persberichten

Programmering Augustus/September RTL 4

Persberichten

Highlights programmering

'The Voice Senior'

Vrijdag 24 augustus, 20.30 uur - RTL 4 Spectaculaire muzikale zoektocht waarin Gerard Joling en Gordon, Angela Groothuizen, Ilse DeLange en Marco Borsato op zoek gaan naar het beste nieuwe 60+-zangtalent van Nederland. Als coach scouten zij blind de talenten en leiden ze de kandidaten op voor de weg naar de finale. De winnaar mag een EP opnemen en krijgt deze op vinyl uitgereikt. Daarnaast mag hij of zij optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome.

'Dance Dance Dance'

Zaterdag 25 augustus, 20.00 uur - RTL 4 Dansprogramma waarin vijf koppels bestaande uit bekende Nederlanders op spraakmakende wijze de sterren van de hemel dansen voor een goed doel. De deelnemende koppels zijn: Bridget Maasland en haar goede vriend en acteur Jelle de Jong, liefdesduo Holly Mae Brood en Soy Kroon, voormalig 'GTST'-collega's Britt Scholte en Urvin Monte, presentatrice Marlayne Sahupala en presentator Patrick Martens en kookbuddies Miljuschka Witzenhausen en London Loy. De presentatie is in handen van Chantal Janzen en Humberto Tan. De vaste jury, bestaande uit Igone de Jongh, Dan Karaty en Timor Steffens, is ook weer van de partij.

'Linda's Zomerweek'

Maandag 27 augustus, 21.30 uur - RTL 4 Met het kwik geregeld boven de 20 graden is het de hoogste tijd voor ‘Linda’s Zomerweek’. In het nieuwe seizoen, te zien vanaf maandag 27 augustus, ontvangt talkshowkoningin Linda de Mol vijf dagen lang zeer uiteenlopende gasten voor een leuk en openhartig gesprek. De favoriete liedjes van de gasten worden dit jaar gezongen door Elske DeWall. In de vertrouwde, ultieme zomersetting bijten minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren en Linda’s eigen neef Johnny de Mol het spits af. Linda's Zomerweek is elke dag om 21.30 uur te zien, op vrijdag een uurtje later in verband met The Voice Senior.

'Het Italiaanse Dorp: Ollolai'

Maandag 3 september, (wekelijks) 21.30 uur - RTL 4 Realityprogramma waarin vijf Nederlandse stellen worden gevolgd die een authentiek, vervallen huis op Sardinië hebben gekocht voor slechts één euro. De burgemeester van het Italiaanse dorpje Ollolai heeft dit geïnitieerd om het dorp nieuw leven in te blazen. De reden daarvoor is dat de bevolking veroudert en de lokale bewoners wegtrekken. Ollolai dreigt daardoor te veranderen in een spookdorp. Er zitten twee voorwaarden vast aan deze verkoop: de nieuwe eigenaren moeten hun vervallen casa opknappen en daarnaast een ondernemersplan realiseren waarmee ze een bijdrage leveren aan de plaatselijke economie.

'RTL Late Night met Twan Huys'

Maandag 3 september, (elke werkdag) 22.30 uur - RTL 4 RTL Late Night met Twan Huys krijgt met Twan Huys vanaf september niet alleen een nieuwe presentator, maar wordt straks ook uitgezonden vanaf een nieuwe locatie: De Hallen in Amsterdam. Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4.

'Beter Laat Dan Nooit'

Dinsdag 4 september, 20.30 uur - RTL 4 Programma waarin de vier Nederlandse televisiehelden Willibrord Frequin, Peter Faber, Gerard Cox en Barrie Stevens samen met sidekick Olcay Gulsen een bijzondere roadtrip maken door Zuidoost-Azië. Acht weken lang volgen we hun wekelijkse avonturen door Japan, Vietnam, Thailand en Sri Lanka. De reis kent vele hilarische hoogtepunten. Zo houden ze onder andere een levensechte Mario Kart-race door de straten van Tokyo, bezoeken ze het grootste hindoefestival van Sri Lanka en volgen ze bokslessen in Bangkok. De activiteiten gaan gepaard met diepgaande en ontroerende gesprekken.

'Ontvoerd'

Dinsdag 4 september, 21.30 uur - RTL 4 In Ontvoerd besteden we aandacht aan een onderbelicht maatschappelijk probleem: internationale kinderontvoering. Jaarlijks worden honderden kinderen door één van de ouders - zonder toestemming - meegenomen naar het buitenland. De achtergebleven ouders staan vaak machteloos, omdat ze verstrikt raken in het woud van bureaucratie en internationale regelgeving. John van den Heuvel staat deze ouders bij in deze zware zoektocht.

'Gordon In Wonderland'

Woensdag 5 september, 20.30 uur - RTL 4 In Gordon In Wonderland zoekt Gordon excentrieke types op en portretteert hen. Zo gaat hij langs een fervente vogelliefhebber en komt hij erachter hoe vogelvoer smaakt.

'Ragas Reist Rond'

Woensdag 5 september, 21.30 uur - RTL 4 Met het hele gezin voorgoed de koffers pakken en een spannend en uitdagend nieuw leven beginnen in het buitenland. Veel mensen denken er wel eens over, maar bijna niemand doet 't. In het programma ‘Ragas Reist Rond’  stappen Bastiaan (47), Tooske (44), Sem (16), Leentje (11), Fien (10) en Catoo (8) letterlijk in het leven van bijzondere, spraakmakende en unieke gezinnen over de hele wereld die het niet bij mijmeren en dromen hebben gelaten .De Ragassen trekken voor vier maanden de wereld in, en logeren tijdens hun wereldreis steeds vijf dagen bij een (gast)gezin om te ervaren hoe het leven is in de jungle van Brunei, in een Japanse miljoenenstad of op de steppe van Mongolië. Bastiaan en Tooske gaan mee naar het werk, de kinderen gaan mee naar school. Ze delen het sociale leven, doen de boodschappen, ze brengen samen hun vrije tijd door en helpen mee in de huishouding. En natuurlijk nemen ze de daarbij geldende leef- en eetgewoonten over.

'This Time Next Year'

Donderdag 13 september, 20.30 uur - RTL 4 In This Time Next Year ontvangt Wendy van Dijk gewone mensen met buitengewone wensen en dromen die ze binnen een jaar willen verwezenlijken. De kijker ziet direct of het hen lukt. Want iedereen verdwijnt door de THIS TIME deur, om direct daarna door de NEXT YEAR deur terug te keren. Daar lijken slechts enkele seconden tussen te zitten, maar in werkelijkheid is er een heel jaar verstreken.

'The Talent Project'

Vrijdag 21 september, 20.30 uur - RTL 4 The Talent Project is dé nieuwe talentshow op de vrijdagavond bij RTL 4 waarin niet alleen wordt gezocht, maar vooral ook wordt geïnvesteerd in talent. Diegenen met potentie worden uitgenodigd voor ‘The Talent Project’ Academy, waar ze door Kaj Gorgels en andere professionals worden opgeleid en klaargestoomd voor het grote podium. De zesdelige show wordt gepresenteerd door een nieuw presentatieduo: Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau. De juryleden zijn Caro Emerald, Chantal Janzen en Roel van Velzen. Zij beoordelen de kandidaten op talent en potentie als artiest.