Persberichten

‘Roodkapje’ in een nieuw jasje gestoken

Persberichten

Het is inmiddels een traditie bij RTL 4: Op 1 januari wordt een klassiek sprookje in een modern jasje gestoken. Na ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen’ en ‘De Prinses Op De Erwt’, is in 2017 ‘Roodkapje’ aan de beurt. De rollen in het sprookje worden ook dit jaar weer vertolkt door een groot aantal bekende namen. Naast Thomas Acda, Beau Schneider, Bianca Krijgsman, Nicolette van Dam, Martijn Krabbé en Lies Visschedijk, spelen ook Julia Akkermans, Mark van Eeuwen, Elsje de Wijn en Raymond Thiry een rol.

In de moderne versie van het bekende sprookje van de gebroeders Grimm wordt het klassieke verhaal op eigentijdse wijze verteld. Suus Voorthuizen (Julia Akkermans) is een leuk, bijdehand meisje. Omdat Suus steevast een rood honkbalpetje draagt, wordt ze vaak ‘Roodkapje’ genoemd. Ze volgt een opleiding tot kapster, maar stiekem droomt ze van een carrière als singer-songwriter. Samen met pianist Jasper de Jager (Beau Schneider) vormt ze het duo ‘Roodkapje’.

Als ze meedoen aan een talentenjacht in Amsterdam Noord stelen ze de show met een prachtig gezongen ballad. En als dan ook nog blijkt dat er twee scouts van ‘The voice of Holland’ (Mark van Eeuwen en Lies Visschedijk) in het publiek aanwezig zijn, zijn Suus en Jasper in de zevende hemel. Ze worden uitgenodigd om mee te doen aan de talentshow, maar dan vallen ze in de handen van een louche manager (Raymond Thiry) en loopt alles anders dan gepland.

Waar valt de Postcode Kanjer van 49,9 miljoen? ‘Roodkapje’ is gemaakt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. De eerste dag van het nieuwe jaar regent het traditiegetrouw miljoenen. Naast de Postcode Kanjer van 49,9 miljoen worden er op de eerste dag van 2017 een heleboel extra miljoenen uitgereikt. Gedurende de dag worden deze geldprijzen in verschillende media bekend gemaakt. In een speciale uitzending van ‘RTL Live’ zijn Bianca Krijgsman en Nicolette van Dam, die beiden een rol in ‘Roodkapje’ spelen, te gast en Nicolette vertelt over het eerste miljoen dat zij die dag heeft uitgereikt. Na het nieuws van 18.00 uur is er een extra uitzending van ‘RTL Boulevard’ waarin Winston Gerschtanowitz en Frank Dane het nieuwe jaar feestelijk inluiden. ‘RTL Boulevard’ komt na het sprookje live terug. Gaston Starreveld schuift aan om te vertellen over de twintig straatprijzen die eerder die dag zijn uitgereikt. En als klapper op de vuurpijl maken ambassadeurs Martijn Krabbé, Quinty Trustfull, Caroline Tensen en Nicolette van Dam bekend waar in Nederland de Postcode Kanjer van 49,9 miljoen valt.

‘Roodkapje’ wordt geproduceerd door Talpa Fictie en geregisseerd door Will Koopman.