Persberichten

Jongeren komen samen met influencers in actie in eerste mobile first goede doelen campagne

RTL MCN en KidsRights lanceren ‘Make Some Change… Voor Veilige Scholen’

Persberichten

In navolging op 2017 slaan Concentrate en KidsRights ook dit jaar de handen ineen om jongeren te laten zien dat iedereen een changemaker kan zijn en omdat ze geloven dat jongeren de wereld in beweging brengen. Met de campagne ‘Make Some Change… Voor Veilige Scholen’ wordt een mobile community gecreëerd. Sportteams, klassen of vriendengroepen uit heel Nederland kunnen zich 72 uur lang inzetten voor het goede doel, hierbij worden ze via Whatsapp en social media begeleid door vijf grote influencers.

‘Make Some Change…’ is het nieuwe jaarlijkse initiatief van RTL MCN en KidsRights, met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema ‘Veilige Scholen Wereldwijd’, een thema dat overal relevant is, ook in Nederland. KidsRights reikte eind vorig jaar de Internationale Kindervredesprijs uit aan de March For Our Lives initiators, een movement uit Amerika die zich inzet voor ‘safe schools & safe communities’. De protestmars, die wereldwijd steun kreeg, werd geïnitieerd door studenten die een schietincident op een school in Parkland, Florida, overleefden.

Jongeren in Nederland, vriendengroepen, klassen of sportteams, kunnen zich opgeven en worden geselecteerd om in een Whatsapp-groep samen met hun favoriete influencer 72 uur lang opdrachten uit te voeren om geld in te zamelen voor KidsRights. De grootste online influencers van Nederland werken mee: Kaj Gorgels, Qucee, Gio Latooy, Sophie Milzink en Bobbie Bodt. Om de jongeren te enthousiasmeren om toffe acties op te zetten, trekken zij deze drie dagen door het land om de acties aan te moedigen. Via de social kanalen en het YouTube-kanaal Concentrate worden dagelijks updates gegeven. De actie vindt plaats op woensdag 27 februari, donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart. Vanaf vandaag kunnen alle teams zich opgeven via het mobiele nummer 06 – 83 09 95 39 of via www.concentrate.nl/kidsrights.

KidsRights is een kinderrechtenorganisatie, die jonge changemakers wereldwijd een podium geeft. Met deze samenwerking  willen zij zoveel mogelijk Nederlandse jongeren stimuleren om ook een changemaker te worden en zich aan te sluiten bij The KidsRights Changemakers Movement.