Persberichten

RTL Ventures investeert in groei van woonwinkel Flinders

Persberichten

Flinders heeft in RTL Ventures een nieuwe investeerder gevonden om zijn groeiambities extra kracht bij te zetten. De investeringstak van RTL investeert € 3 miljoen in ruil voor een minderheidsbelang. Flinders laat al jaren een enorme groei zien. De komende periode zet het bedrijf in op de optimalisatie van marketing, personalisatie van zijn aanbod en logistiek.

“De woonbranche is tot op heden erg versnipperd. Zeker in het hogere segment bestaat geen landelijk merk dat de consument via alle kanalen weet te bereiken en te bedienen. De huidige design woonwinkels hebben vooral een regionale focus en online grootmachten als Bol.com, Wehkamp en Fonq missen de specialisatie in het luxesegment. Het is onze ambitie om dé specialist te worden in het designsegment binnen de woonbranche en daarmee marktleider in Nederland, België en Duitsland”, aldus Geert-Jan Smits, CEO en oprichter van Flinders. Flinders breidt de komende jaren fors uit in assortiment, personeel, marketing en logistiek. Het bedrijf wil zijn naamsbekendheid vergroten door de inzet van televisiereclame en printmedia en de uitgave van een eigen magazine.

Vincent Pieterson, Investment Director RTL: “Er liggen enorme kansen voor woonwinkels die alle kanalen weten te benutten om de woonconsument te inspireren en te adviseren. Met het versnipperende aanbod is het slechts een kwestie van tijd dat er ook online in dit segment een marktleider opstaat. Flinders heeft alle kenmerken om die positie te claimen, met name dankzij de multi-channel benadering en ondernemers aan het roer met een bewezen track record in e-commerce.”

Op de platformen van Flinders is werk te bewonderen van beroemde ontwerpers als Charles & Ray Eames, Arne Jacobsen, Jasper Morrison, Marcel Wanders en Scholten & Baijings. Ook de grootste designlabels uit Europa, zoals HAY, Vitra, Artemide, FLOS, Muuto en Moooi zijn online en in de eigen flagshipstore in Zaandam prominent vertegenwoordigd. Smits: “Het startpunt van de zoektocht naar design is meer en meer online. Het is onze de ambitie om de beleving op Flinders.nl te optimaliseren. We omarmen technieken als personalisatie, 3D en augmented reality om zowel consumenten als bedrijven nog beter te bedienen in hun zoektocht naar designmeubels. Met de investering van RTL en de synergie met de RTL-merken op het gebied van wonen en lifestyle kunnen we onze ambities waarmaken.”

Over Flinders

Flinders is een woonwinkel waar consumenten en bedrijven meer dan 18.000 designproducten kunnen vinden. Het is de missie van Flinders om design voor iedereen toegankelijk te maken. Het bedrijf heeft een webshop, een woonwinkel in Zaandam en twee cafés in Groningen en Hilversum. Flinders is in 2016 door het Financieele Dagblad genomineerd voor de FD Gazellen Awards als snelst groeiende bedrijf van Nederland. Bij het bedrijf werken momenteel 65 medewerkers.

Over RTL Ventures

RTL Ventures is een innovatieve club ondernemers binnen RTL Nederland die kansen creëert en pakt op consumentenmarkten die een link hebben met de thema’s waar RTL sterk in is en waar groei in zit. Niet alleen op eigen kracht, maar ook door te investeren in snel groeiende bedrijven die zich met de inzet van de RTL media en expertise versneld kunnen ontwikkelen.