Persberichten

RTL Ventures investeert opnieuw in solvo bv

Persberichten

Solvo bv, het medisch platform voor meer dan 2.500 zorgspecialisten in Nederland, heeft een nieuwe investering ter waarde van 1,2 miljoen ontvangen van RTL Ventures en zijn andere aandeelhouders. De extra investering stelt de Amsterdamse start-up in staat de ontwikkeling van innovatieve e-health diensten te versnellen, makkelijker beschikbaar te maken en onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De oprichters van solvo bv (voorheen Heilzaam bv), Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, behouden de meerderheid van de aandelen. RTL vergroot met de investering zijn minderheidsbelang in solvo bv.

Gangmaker bij solvo bv is de gelijknamige website solvo.nl. Meer dan 2.500 Nederlandse zorgprofessionals in Nederland hebben zich inmiddels actief aangesloten bij het grootste medisch platform met de meest uitgebreide gezondheidsinformatie en de meeste bezoekers. Voor consumenten biedt solvo duidelijke, volledige en actuele (medische) informatie om te beslissen bij welke zorgspecialist ze terecht kunnen om snel beter te worden. Met informatie over 150.000 ergo- en fysiotherapeuten, huid- en huisartsen, vaatchirurgen en verloskundigen en 35 andere zorgspecialismen, is solvo in korte tijd het grootste online platform in Nederland geworden voor zorgspecialisten.

Regie op zorg

Met meer dan 6 miljoen bezoekers per maand is solvo bv marktleider in e-health gezondheidsinformatie richting consumenten. Als bron voor betrouwbare en actuele gezondheidsinformatie wil het Amsterdamse bedrijf consumenten helpen om meer regie te krijgen over hun eigen zorg.

Marijn Pijnenborg, directeur solvo bv: “Met de extra investering van RTL Ventures in solvo bv kunnen wij versneld nieuwe functionaliteiten ontwikkelen voor specialisten en consumenten en transparantie in de zorg vergroten.”

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: “Solvo is in korte tijd uitgegroeid tot dé autoriteit op het gebied van medische informatie. De kracht van het bedrijf is dat het de drempel tussen de consument en de gezondheidszorg verlaagt met zijn uitgebreide netwerk van medisch specialisten en het aanbod van actuele en toegankelijke informatie. Met onze vervolginvestering onderstrepen we ons vertrouwen in solvo om verder te groeien.”