Persberichten

RTL Ventures neemt meerderheid in Dutch Learning Company

Persberichten

De investeringstak van RTL Nederland neemt een meerderheidsbelang in online cursusaanbieder Dutch Learning Company (DLC). RTL Ventures maakt vandaag bekend dat het zijn aandeel in DLC, grondlegger van de grootste online EHBO-cursus in Nederland, iedereenEHBO.nl, vergroot van 37,3% naar 79%.

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland: “E-learning en e-health zijn twee groeimarkten waar een belangrijk deel van onze aandacht naar uit gaat. DLC brengt deze twee werelden op een innovatieve wijze samen. Onze investering wordt aangewend om verdere groei van het bedrijf te versnellen. Hierbij ligt de focus op de uitbouw van producten voor zowel de zakelijke markt als de consument.”

Met deze nieuwe stap voor het bedrijf verlaat oprichter en ondernemer Eugène Kuipers Dutch Learning Company. Hij licht toe: “Ik ben een serie-ondernemer in hart en nieren. Daar waar ik kansen zie, haak ik op in. DLC is in drie jaar tijd uitgegroeid van een onderscheidend concept tot de grootste online aanbieder van EHBO-cursussen in Nederland. Net als het bedrijf ben ik klaar voor the next step.”

Kuipers blijft wel een van de aandeelhouders. Hij wordt ad interim opgevolgd door Frank Meijer, voormalig manager van mobiele content provider Sizz.

Feiten

  • RTL Ventures nam in december 2013 een belang in DLC.
  • Dutch Learning Company (DLC) is de grondlegger van de eerste en inmiddels grootste online aanbieder van EHBO-cursussen in Nederland, iedereenEHBO.nl.
  • DLC biedt EHBO-cursussen volgens het principe van blended learning: de theorie kan men thuis via e-learning bestuderen, waarna de opgedane kennis in de praktijk wordt geoefend bij een van de 200 cursuslocaties verspreid door heel Nederland.
  • De cursus EHBO bij Kinderen van iedereenEHBO is gecertificeerd door het Rode Kruis.
  • De cursuskosten worden door veel verzekeraars in Nederland geheel of gedeeltelijk vergoed.
  • Het aantal cursisten is year to date met 252% gestegen t.o.v. 2013.
  • Oprichter Eugène Kuipers en medeoprichter Jos Collignon blijven betrokken als aandeelhouders. CTO Jos Collignon blijft deel uitmaken van de directie van DLC. Eugène Kuipers blijft voorlopig als adviseur bij DLC betrokken.
  • DLC is een Deloitte Fast50 groeibedrijf in Nederland en behoort tot Fast500 van EMEA.
  • Bertelsmann, moederbedrijf van RTL, maakte op 21 oktober jl. bekend ook een stap in e-health te zetten door de overname van de Amerikaanse e-health aanbieder Relias Learning.

Citaten

Nicolas Eglau, directeur Ventures bij RTL Nederland, vervolgt: “We zien volop mogelijkheden voor verdere groei van DLC op de consumentenmarkt. Het kennisniveau van EHBO in Nederland is met 3% nog steeds indrukwekkend laag terwijl de zelfredzaamheid van de consument met betrekking tot eerste hulp steeds belangrijker wordt. Hulp en zelf zorgdragen voor een goede gezondheid zijn vertrouwde thema’s binnen RTL. Samen met DLC willen we het thema EHBO dan ook graag verder op de kaart zetten. Daarnaast is e-health een belangrijk thema binnen RTL Group en Bertelsmann. Dus ook op internationaal niveau kan veel kennis rondom verdere ontwikkeling van deze markt worden gedeeld.”

Nicolas Eglau: “Ik wil Eugène Kuipers bedanken voor zijn ondernemerschap en passie in de afgelopen zes jaar. In een zeer vroegtijdig stadium zag hij een geweldige kans en heeft hij een fantastisch bedrijf neergezet dat nu klaar is voor de volgende fase.”

Relevante links

Website RTL Ventures Website DLC

Over RTL Ventures

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze vanuit eigen kracht of door te investeren in snel groeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met funding en de inzet van RTL media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen. Datingsite Pepper, restaurant reserveringssysteem Couverts en online fashion platform Miinto (joint venture met Miinto International) maken naast het online oefenprogramma Squla en online cursusaanbieder Dutch Learning Company (bekend van o.a. iedereenEHBO) deel uit van RTL Ventures.

Over Dutch Learning Company

Dutch Learning Company is in 2008 als eerste opleider in Nederland gestart met het aanbieden van EHBO-cursussen door een combinatie van e-learning en een halve dag praktijk via de website www.iedereenehbo.nl. In een korte periode is DLC uitgegroeid tot de grootste aanbieder van EHBO-cursussen in heel Nederland. InternetBHV.nl, InternetVCA.nl en InternetHeftruck.nl zijn andere initiatieven van Dutch Learning Company gericht op de zakelijke markt.