Persberichten

Heilzaam (van de oprichters van funda) wil zorg in NL voor zorgspecialisten en consumenten efficiënter en transparanter maken

RTL Ventures neemt minderheidsbelang in zorgplatformen van internetonderneming Heilzaam

Persberichten

De zorg in Nederland staat door eHealth-innovaties aan de vooravond van grote veranderingen. Zelfredzaamheid is hierbij een belangrijk thema. Consumenten zoeken actiever zelf hun weg binnen de gezondheidszorg en hebben meer behoefte aan zorginformatie voor, tijdens en na behandelingen bij de zorgspecialist. In het online landschap is het vinden van de juiste informatie nog vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Heilzaam en RTL zien hierin elkaars toegevoegde waarde om de groei van innovatieve eHealth diensten te versnellen, makkelijker beschikbaar te maken en onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Vanuit die gedachte maken RTL Ventures en Heilzaam BV vandaag bekend dat RTL Ventures, de investeringsdivisie van RTL, een minderheidsbelang heeft genomen in de zorgplatformen van Heilzaam BV.

Heilzaam is in 2014 opgericht door Marijn Pijnenborg en Marque Joosten, oprichters van onder meer funda. Met meer dan 5,5 miljoen bezoekers per maand is Heilzaam marktleider in eHealth-gezondheidsinformatie richting consumenten. Het bedrijf streeft ernaar om met onafhankelijke, online platformen als Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl, Ziekenhuis.nl en solvo.nl gezondheidszorg in Nederland stapsgewijs transparanter en efficiënter te maken. Door een bron te zijn van betrouwbare en actuele gezondheidsinformatie wil Heilzaam consumenten helpen om meer regie te krijgen over hun eigen zorg.

Marijn Pijnenborg, directeur Heilzaam: “De investering van RTL Ventures in Heilzaam geeft ons de mogelijkheid om nieuwe functionaliteiten op onze platformen, zoals solvo, versneld te ontwikkelen. Met RTL Ventures hebben we ook nog eens een investeerder aan ons weten te binden die een identieke visie heeft op eHealth.”

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: “eHealth is een interessante groeimarkt en Heilzaam heeft een bewezen businessmodel. Veel consumenten gebruiken de platformen van Heilzaam inmiddels als bron voor hun gezondheidsvragen. Met onze investering en het bereik van onze zenders en digitale omgeving waar we innovatieve eHealth toepassingen onder de aandacht kunnen brengen van een breed publiek, zien we volop kansen om Heilzaam versneld te laten groeien.”

Over Heilzaam

Heilzaam is een internetonderneming en wil de ultieme bron van medische informatie zijn en de gezondheidszorg transparant maken voor consumenten. We doen dit door onze websites zoals Dokterdokter.nl, Gezondheidsplein.nl, Ziekenhuis.nl en door het vinden van de juiste zorgspecialist op solvo.nl. We bereiken maandelijks meer dan 5,5 miljoen consumenten en werken nauw samen met medisch specialisten om de actualiteit en betrouwbaarheid van onze producten en services te waarborgen.

Over RTL Ventures

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media en entertainmentbedrijf RTL Nederland. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze door te investeren in snelgroeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met financiering en de inzet van RTL media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen.