Persberichten

RTL Ventures verkoopt belang in Reclamefolder.nl aan de Persgroep Nederland

Persberichten

RTL Ventures, de investeringstak van RTL, heeft zijn belang in het online folderplatform Reclamefolder.nl verkocht. RTL was sinds maart 2015 investeerder in het grootste onafhankelijke platform voor digitale reclamefolders en aanbiedingen in Nederland. Naast een investering in cash ontwikkelde het bedrijf ook diverse (online) campagnes en zette het zijn mediabereik in om de positie van Reclamefolder.nl op de Nederlandse consumentenmarkt verder uit te bouwen.

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: “Ik kijk met tevredenheid en plezier terug op het groeipad dat we samen met Reclamefolder.nl hebben afgelegd. Sinds onze investering is het aantal folderviews gegroeid met meer dan 30%. De grote belangstelling voor Reclamefolder.nl in een consoliderende markt bood ons nu de mogelijkheid om een mooi rendement te realiseren. De focus van het bedrijf is inmiddels verschoven naar het regionaal aantrekken van retailers. Daarin vindt men in de Persgroep een goede nieuwe strategische partner.”

Naast RTL doen ook de overige aandeelhouders van Reclamefolder.nl, H2 Equity Partners en Reclamefolder.nl oprichters Robin Streng en Jeffrey van Rossum, hun aandelen van de hand. Hiermee wordt de Persgroep Nederland volledig de nieuwe eigenaar van het platform.