Persberichten

RTL Ventures verkoopt minderheidsbelang in Squla

Persberichten

RTL Ventures, de investeringstak van RTL, heeft zijn volledige belang in online educatie platform Squla verkocht aan participatiemaatschappij Levine Leichtman Capital Partners (LLCP).

Squla is het nummer één consumentenmerk op het gebied van onderwijs voor Nederlandse ouders en kinderen. Sinds de oprichting in 2010 biedt Squla een digitaal onderwijsplatform voor basisschoolleerlingen. Drie jaar na de oprichting investeerde RTL Ventures in het bedrijf. Naast de investering in cash, ondersteunde RTL het bedrijf bij diverse tv-campagnes en zette het zijn mediabereik in om de naamsbekendheid van Squla onder kinderen, ouders en onderwijzers verder te vergroten.

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: “Squla was in 2013 de eerste venture waarin ik voor RTL mocht investeren. Toen een innovatief concept met veel groeipotentie, intussen uitgegroeid tot de onbetwiste marktleider op het gebied van online educatie voor kinderen. Samen hebben we Squla laten uitgroeien tot een favoriet merk en platform bij een breed publiek. De groei van het aantal gebruikers van 20.000 naar een paar honderdduizend ouders, leerkrachten en vooral kinderen, maakt me meer dan trots.”

Serge Bueters, CEO Squla vult aan: "We zijn blij met de rol die RTL heeft gespeeld in de groei die we de afgelopen vijf jaar hebben doorgemaakt. Wij geloven dat alle kinderen leren leuk vinden en dat als de leermiddelen aansluiten op de belevingswereld van kinderen er grote stappen in leerresultaten mogelijk zijn. Onze missie is om zoveel mogelijk kinderen op deze wijze vooruitgang te laten boeken. We zien ernaar uit om deze missie samen met LLCP voort te zetten. Met hun kennis en ervaring in de onderwijssector zijn ze een uitstekende partner om Squla verder te laten groeien en nieuwe diensten te ontwikkelen.”