Persberichten

Ruinerwold inspiratiebron voor nieuwe Videoland-dramaserie

Persberichten

Videoland is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe zesdelige dramaserie. Deze nieuwe Videoland Original haalt zijn inspiratie uit de gebeurtenissen rondom de veelbesproken Ruinerwold-zaak. Jarenlang bleef een heel gezin onder de radar in het Drentse dorp Ruinerwold. Totdat een zoon het terrein verliet, een kroeg binnenstapte, zijn verhaal deed en het dorpje wereldnieuws werd.

Antoinette Beumer, recent aangesteld als Hoofd Drama bij Videoland: “Verhalen zoals Ruinerwold zijn vaak een ver-van-je-bed-show. Wat er in Ruinerwold is gebeurd ,heeft heel Nederland in zijn greep gehouden. Dat dit soort sektarische praktijken ook in onze eigen achtertuin te vinden zijn, had niemand voor mogelijk gehouden. Videoland streeft er naar om verhalen van eigen bodem te vertellen die ons land van een andere kant laten zien. Dit zijn verhalen als Mocro Maffia en Judas en binnenkort ook Ruinerwold.

Eerdere Videoland Originals zijn onder andere de dramaseries "Mocro Maffia", "Nieuwe Buren", "Judas", "Meisje van Plezier", "Soof", "De Twaalf van Oldenheim", "De Twaalf van Schouwendam", "Random Shit" en "Zwarte Tulp". Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe dramaserie bij Videoland te zien is.