Persberichten

Stellen doen een uiterste poging om hun relatie te redden in ‘Seven Year Switch – Blijven of Scheiden?’

Relatietherapeut Jeroen Stek en psycholoog en seksuoloog Irma van Steijn
Relatietherapeut Jeroen Stek en psycholoog en seksuoloog Irma van Steijn
Persberichten

Vier dappere stellen doen een allerlaatste poging om hun relatie te redden in ‘Seven Year Switch – Blijven of Scheiden?’, vanaf maandag 7 januari te zien bij RTL 4. De koppels vertrekken naar Curaçao voor een radicale relatietherapie, waarin ze tijdelijk wisselen van partner.

De bekende seven year itch duidt een punt waarop veel relaties in de problemen komen omdat mensen zich onrustig en ontevreden voelen. ‘Seven Year Switch – Blijven of Scheiden?’ volgt vier stellen met kinderen, die dit gevoel ook hebben en als er niets verandert, geen andere weg meer zien dan hun relatie te beëindigen. Voordat zij deze keuze maken, willen ze echter nog één poging wagen om erachter te komen of hun relatie nog te redden is.  

Om het patroon van hun relatie te doorbreken, worden Tamara (39) en Jimmy (37), Monique (42) en Marcel (41), Roval (42) en Melanie (29) en Inge (34) en Jeroen (39) onder begeleiding van psycholoog en seksuoloog Irma van Steijn en relatietherapeut Jeroen Stek tijdelijk gekoppeld aan een ander. Het is de bedoeling dat ze zich hierdoor weer bewust worden van hun eigen behoeftes, wensen en interesses en wat ze juist waarderen aan hun eigen partner. “Deze provocatieve manier helpt beweging in de weerstand te brengen. Het doel is om op speelse wijze te kijken naar het eigen aandeel in de problemen die er zijn binnen een relatie en zo weer stappen vooruit te zetten”, aldus Van Steijn en Stek.

Helpt de spiegel die de tijdelijke partner hun voorhoudt om te ontdekken wat er misgaat in hun eigen relatie en dit patroon te doorbreken? Is het een vaarwel of een nieuw begin? Oftewel: is het na de ‘switch therapy’ blijven of scheiden?

‘Seven Year Switch – Blijven of Scheiden?’ is gebaseerd op het A+E Networks-format ‘Seven Year Switch’ en onder licentie geproduceerd door Vincent TV Producties.