Persberichten

Short-form-scenario’s geschreven door Thijs en Nienke Römer, Anna Drijver en Marjon Hoffman

Stellen worstelen in vrolijke Videolandserie ‘Vaders & Moeders’ met herkenbare dilemma’s en vraagstukken

Persberichten

Cas Jansen, Sanne Langelaar, Edwin Jonker, Judith Noyons, Anne-Marie Jung en Korneel Evers stoeien in de lichtvoetige short-form-dramaserie ‘Vaders & Moeders’ met herkenbare thema’s en dilemma’s die zij als buren met elkaar delen. Wat zorgt voor onontkoombare awkward momenten, hilariteit en soms ook lichte frictie. Het ene stel is immers de andere niet en de een staat anders in het leven dan de ander. Desondanks is de vriendschap daar en lijken ze meer met elkaar gemeen te hebben dan dat zij op voorhand zouden denken. In ‘Vaders & Moeders’ dragen de vaders en moeders niet het masker van opvoeder, maar staan de dromen, verlangens, verwachtingen en teleurstellingen van het zestal centraal. Vanaf maandag 7 augustus is ‘Vaders & Moeders’, bestaande uit 12 afleveringen van 6 tot 8 minuten, bij Videoland te zien.

Daan en Esther, gespeeld door Cas en Sanne, hebben beiden een baan, zijn actief, hebben een rijk sociaal leven en zijn de bindende factor van het zestal. Hun huis is dé sociale ontmoetingsplek. Bas (Edwin) en Jildou (Judith) zijn het hippe stel. Ze besteden veel tijd aan uiterlijke verzorging, houden er hippe hobby’s op na en houden wel van een themafeestje. Tot slot zijn Mo en Eva, gespeeld door Korneel en Anne-Marie, het stel waar de kinderen – die in ‘Vaders & Moeders’ niet te zien zijn – samenkomen. Hun huis is als ware een kinderparadijs. Waar de vrouwen hun wekelijkse hardloopmomenten hebben om te socializen, zoeken de mannen hun toevlucht tot de racefiets. Althans.., liever trekken zij zich terug in hun mancave op zolder en ontspannen zij zich op geheel eigen wijze.

De karakters ontmoeten elkaar in steeds wisselende samenstellingen. Dan weer de mannen en de vrouwen bij elkaar, dan weer de stelletjes a deux of tijdens vriendschappelijke onderonsjes. Regelmatig zijn ze met de stellen bijeen voor een themafeestje, een barbecue of een lekker etentje.

‘Vaders & Moeders’ is bedacht door Thijs Römer. De scenario’s zijn geschreven door Thijs en Nienke Römer, Anna Drijver en Marjon Hoffman. Regie is in handen van Jelle de Jonge, die eerder onder meer ‘Bon Bini Holland’, ‘Sluipschutters’ en ‘Toren C’ regisseerde. De serie is geproduceerd door RTL Productions.