Persberichten

Succesvolle vaginaweek terug bij ‘Koffietijd’

Persberichten

Vorig jaar sprak ‘Koffietijd’ weliswaar al een week lang openlijk over de vagina en doorbrak daarmee een waar taboe, er is nog zoveel meer te vertellen over het vrouwelijk geslachtsdeel. Reden genoeg om Down Deeper te gaan in ‘Koffietijd’ met de ‘Down Under Week’. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 mei wordt vijf uitzendingen lang vol lof gesproken over de vagina. Verschillende experts en BN’ers schuiven aan om het vrouwelijk geslachtsorgaan in de ‘spotlight’ te zetten.

Vaginakleien

Afgelopen week vond in de Koffietijd-studio een unieke Down Deeper en exclusieve workshop plaats: vaginakleien! Onder leiding van kunstenares Judith Wiersema ging een groep vrouwen aan de slag en bespraken zij de verschillen en overeenkomsten van het vrouwelijke geslachtsdeel. Alle gekleide exemplaren bij elkaar vormen één uniek kunstwerk dat vandaag (vrijdag 28 april) in ‘Koffietijd’ te zien is. En wat blijkt: geen één schede is gelijk en dat maakt iedere vulva zo bijzonder!

Vaginisme, menstruatie & meer

Maandag 1 mei zijn grappenmaker Nienke Plas, singer-soulwriter Sabrina Starke en radionieuwslezeres Hannelore Zwitserlood te gast om te praten over het onderwerp in het algemeen, maar ook over hun opvoeding en beeldvorming. Dinsdag staat ‘Koffietijd’ in het teken van vaginisme. Wat is vaginisme eigenlijk? Hoe wordt het leven van iemand met vaginisme beperkt? En wat is hieraan te doen? Woensdag is seksuoloog Goedele Liekens aanwezig om alle seksvragen te beantwoorden en donderdag wordt het taboe rond de menstruatie besproken. Omdat de vagina niet alleen vrouwen aangaat, zijn vrijdag de mannen aan de beurt. Onder anderen Eddy Zoey praat openhartig mee over dit onderwerp.

Het programma 'Koffietijd' wordt geproduceerd door Talpa.