Persberichten

‘Team Spoedeisende Hulp’ volgt artsen en hulpverleners Eerste Hulp op de voet

Team Spoedeisende Hulp
Team Spoedeisende Hulp
Persberichten

Het informatieve programma ‘Team Spoedeisende Hulp’ volgt artsen en verpleegkundigen van dichtbij tijdens hun intense werkzaamheden op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van twee gerenommeerde ziekenhuizen: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen en het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. We volgen de behandelingen vanaf binnenkomst op de spoedeisende hulp en maken van dichtbij mee wat de teams ervaren die zich dag en nacht inzetten voor patiënten in acute situaties. Een aantal hulpverleners zien we gedurende de afleveringen vaker terug.  Het programma geeft een reëel beeld van hoe in de dagelijkse praktijk belangrijke beslissingen in één seconde moeten worden genomen.

De artsen en verpleegkundigen van de spoedeisende hulp afdelingen staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor alle patiënten die acute zorg nodig hebben. Van niet acuut levensbedreigende situaties tot situaties waarbij iedere seconde telt (dit kan het verschil maken tussen leven en dood). Met als doel de patiënt en zijn/haar familieleden in een onzekere periode zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij werkt het team samen met andere afdelingen binnen het ziekenhuis.​

In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen worden jaarlijks 25 duizend patiënten behandeld op de Afdeling Spoedeisende hulp. In het Medisch Spectrum Twente zijn dat er jaarlijks 26 duizend. Dit ziekenhuis is tevens een erkend traumacentrum in Nederland en Duitsland.

‘Team Spoedeisende Hulp’ valt bij RTL 5 onder de zogenaamde ‘working place reality’ programma’s.

‘Team Spoedeisende Hulp’ wordt geproduceerd door Concept Street.