Persberichten

Tina de Bruin, Tjebbo Gerritsma en Marjolein Keuning te zien in hilarische short-form-serie ‘Wakker Worden!’

Persberichten

Na ‘Vaders & Moeders’ en ‘DARE’ komt Videoland op 7 november met een derde short-form-serie: ‘Wakker Worden!’. In 20 afleveringen van 6 minuten wordt een hilarisch beeld geschetst van een herkenbaar Nederlands gezin met drie opgroeiende kinderen. Rollen in ‘Wakker Worden!’ zijn weggelegd voor onder anderen Tina de Bruin, Tjebbo Gerritsma en Marjolein Keuning.

Humor en herkenbaarheid

‘Wakker Worden!’ gaat over een ‘gewoon’ gezin dat in de hectiek van opvoeden en huishouden iedere aflevering weer met veel humor enorm herkenbare zaken te lijf gaat. Thema’s als ‘selfies en telefoongebruik’, ‘omgaan met pubers’, ‘help mijn man is klusser’ en ‘hoe verdelen we de taken in huis’ komen voorbij. Iedere aflevering begint in de ochtend met de introductie van het thema ergens in het huis van de familie. Dat kan aan de ontbijttafel zijn, maar ook in de badkamer of de slaapkamer. Aan het einde van iedere aflevering wordt het betreffende thema afgerond.

Moeder Karin (Tina de Bruin) is lerares in de bovenbouw van een lagere school en is thuis de vliegende keep. Vader Ronald, gespeeld door Tjebbo Gerritsma, is manager bij een bouwmarkt. Hij denkt dat hij handig is, maar het tegendeel is het geval. Karin en Ronald hebben drie kinderen: Pien (15), Suus (12) en het betweterige broertje Boris (8). Suus en Pien zijn tegenpolen. Waar Suus een heel sportief jongensachtig meisje is, dat totaal niet bezig is met jongens en make-up, wil de bijdehante en nuffige Pien fotomodel worden. Ze is maar in een paar dingen geïnteresseerd: seks, spiegels, jongens en aandacht.

Karins single zus Barbara (Marjolein Keuning) leidt een wild leven. Ze roept voortdurend hoe heerlijk het vrijgezellenleven is, maar is stiekem toch wel heel erg vaak bij Karin en haar gezin om de eenzaamheid te verdrijven. Ondanks het feit dat Karin Barbara af en toe wat treurig vindt, is ze stiekem weleens jaloers op haar.

Productie en regie

‘Wakker Worden’ wordt geproduceerd door Talpa Fictie en geregisseerd door Vincent Schuurman, Zip Wertwijn en Will Koopman. De scenario’s zijn geschreven door Roos Schlikker.

- Download -HIER- de stills van 'Wakker Worden!'. - Download -HIER- het hoofdbeeld van 'Wakker Worden!'. - Download -HIER- de trailer van ‘Wakker Worden!’.