Persberichten

Humberto Tan neemt afscheid van de late avond

Twan Huys komt met vernieuwde ‘RTL Late Night’ bij RTL 4

Persberichten

Twan Huys wordt met ingang van het nieuwe televisieseizoen in september het gezicht van de late avond bij RTL 4. Samen met RTL richt Twan zich de komende maanden op de vernieuwing van ‘RTL Late Night’. Hij neemt na de zomer de presentatie over van Humberto Tan, die het programma sinds de start op 26 augustus 2013 presenteert.

Tot de zomer blijft Humberto ‘RTL Late Night’ presenteren, om zich daarna te richten op andere programma’s bij de zender.

Humberto Tan: “Ik heb met veel passie en plezier vijf seizoenen ‘RTL Late Night’ gemaakt. Een geweldig avontuur waarbij ik bijzondere nationale en internationale gasten heb mogen ontvangen. Het grote aantal trouwe kijkers in de eerste jaren en de verschillende televisieprijzen waren voor mij en mijn team een sterke bevestiging dat we met ‘RTL Late Night’ een goed format hebben ontwikkeld. We zijn er in het laatste jaar helaas niet in geslaagd om deze aantallen vast te houden. Daarom begrijp ik goed dat RTL kiest voor een andere weg. Met pijn in het hart neem ik afscheid van een programma dat mij veel heeft gebracht. Ik kijk met trots terug en vol vertrouwen vooruit."

Erland Galjaard, Algemeen Programmadirecteur RTL, over zijn keuze voor Twan Huys: “Om tot nieuw succes te komen, moeten we onze late avond opnieuw uitvinden. Toen we vijf jaar geleden startten met ‘RTL Late Night’ kozen we bewust voor een andere aanpak en dus een aanvulling voor de kijker op de late avond, met een verrassende en zeer bekwame anchorman: Humberto. Dat heeft zeer goed gewerkt. Maar met alle veranderingen in medialand, waar veel in dezelfde vijver wordt gevist, is een nieuwe aanpak noodzakelijk. Dat bedenken, opzetten en de juiste mensen aan boord krijgen kost tijd. Elke werkdag een programma maken op de late avond is topsport en een geweldig interessante uitdaging voor redactie en presentatie. Met Twan en zijn vaste hoofdredacteur Marij Janssens halen we journalisten van formaat in huis, programmamakers vooral, die met hun brede kennis en gevarieerde achtergrond de aangewezen personen zijn om ‘RTL Late Night’ naar de volgende fase te brengen.”

Galjaard blikt terug op vijf jaar ‘RTL Late Night’ met Humberto: “Om samen met Humberto het historische late night tijdslot bij RTL 4 invulling te geven, was een mooie reis. Dat het de laatste periode wat minder ging, doet daar niets aan af. Regelmatig bepaalde ‘RTL Late Night’ het gesprek van de dag, zoals met de uitzending na de aanslag in Parijs op theater Bataclan, het interview met Nobelprijswinnaar Malala en het gesprek met George Clooney. Humberto heeft met zijn team een show neergezet met een eigentijds karakter, waarin ook veel ruimte was voor nieuw talent en live muziek. Verschillende artiesten van wereldformaat zoals Pharrell Williams, Coldplay en One Direction wisten de weg naar het podium van ‘RTL Late Night’ te vinden. Het talent van Humberto werd ook door publiek en vakgenoten bekroond. In 2014 en 2016 werd hij uitgeroepen tot beste presentator van Nederland met een zilveren Televizierster. In 2016 werd hij ook Omroepman van het jaar en ontving hij de Sonja Barend Award. Met zijn vakmanschap heeft hij RTL een enorme dienst bewezen en dat blijft hij doen. Daar ben ik hem dankbaar voor.”

‘RTL Late Night’ wordt geproduceerd door Blue Circle