Persberichten

Tweede seizoen van ‘The Handmaid’s Tale’ dit voorjaar bij Videoland

Persberichten

Het tweede seizoen van het met acht Emmy’s bekroonde ‘The Handmaid’s Tale’ is dit voorjaar in Nederland exclusief bij Videoland te zien. Kort nadat de afleveringen in de Verenigde Staten te zien zijn, worden deze toegevoegd aan het video-on-demand-platform van RTL. ‘The Handmaid’s Tale’ seizoen 2 telt dertien afleveringen.

‘The Handmaid’s Tale’ wordt door abonnees van Videoland enorm gewaardeerd. Liefst 90% van de afleveringsstreams die van deze internationale toptitel werden gestart, werd volledig uitgekeken. De serie kent daarnaast het hoogste aantal starts per aflevering in één maand van alle internationale series die Videoland op haar platform aanbiedt of heeft aangeboden.

Nominaties Golden Globe Awards

Nadat ‘The Handmaid’s Tale’ eerder dit jaar al acht Emmy Awards op haar naam schreef, is de dramaserie nu ook in drie categorieën genomineerd voor de Golden Globe Awards: Beste Dramaserie, Beste Actrice in een Dramaserie (Elisabeth Moss), Beste Vrouwelijke Bijrol in een Dramaserie (Ann Dowd). De Golden Globes worden op zondag 7 januari a.s. uitgereikt.

Dystopisch drama

Emmywinnaars Elisabeth Moss (‘Mad Men’, ‘Top of the Lake’), Ann Dowd (‘Compliance’, ‘The Leftovers’) en Alexis Bledel (‘Gilmore Girls’) nemen de kijker in ‘The Handmaid’s Tale’ mee in een sinistere wereld die onwerkelijk, maar tegelijkertijd ook angstig realistisch is. Ook Joseph Fiennes (‘American Horror Story: Asylum’, ‘Shakespeare in Love’), Samira Wiley (‘Orange is the New Black’), Max Minghella (‘The Mindy Project’), Yvonne Srahovski (‘Chuck’, ‘Dexter’) en O-T Fagbenle (‘The Five’) vervullen rollen in de dystopische dramaserie.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst en is gebaseerd op de klassieke roman van Margaret Atwood. ‘The Handmaid’s Tale’ vertelt over het leven in Gilead, een totalitaire samenleving in de restanten van een door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar en daalt het geboortecijfer. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen zelfs een nieuwe naam.

‘The Handmaid’s Tale’ is geproduceerd door MGM Television en internationaal gedistribueerd door MGM.