Persberichten

Vanavond maakt vierde gezin debuut in ‘Helemaal Het Einde!’

de familie van Berkel
de familie van Berkel
Persberichten

Familie van Berkel uit Hoogeveen, bestaande uit moeder Marieke (41), vader Matthijs (39), zoon Daan (14), dochter Anne Eva (11), Noa Lise (5) en Mette Sophie (4) en hun hond Zoë maken vanavond om 20.30 hun officiële debuut als vierde gezin in de RTL 4- realitysoap ‘Helemaal Het Einde!’.

Matthijs was in Nederland werkzaam bij een bank, zijn vrouw Marieke lerares op basisschool De Fontein in Hoogeveen. Het is nu vooral spannend wat ze willen gaan doen in Kaapverdië. Ze hebben namelijk nog geen plan, maar ze weten wel iets goeds te willen doen voor de wereld. “Ik hoop dat wij een mooi bedrijf kunnen opzetten waarbij we onszelf kunnen voorzien van eten en drinken, maar ook dat het bedrijf ruimte geeft aan mensen die minder perspectief op arbeid hebben gehad, zodat ook zij een inkomen kunnen genereren waarbij ze hun gezin kunnen ondersteunen. Dat is echt wel een ding dat ik zou willen realiseren”, aldus Matthijs.

Het geloof speelt een belangrijke rol in het gezin. Zij laten in Hoogeveen de lokale baptistengemeenschap achter zich. Matthijs en Marieke hebben echter vertrouwen in hun nieuwe avontuur. Ze weten zeker dat het geloof voor hen ook in Kaapverdië een belangrijke rol gaat spelen. “Het geloof geeft mij de zekerheid dat ik later bij mijn Heer mag zijn. Ook in Kaapverdië zullen we weer christenen ontmoeten. Die christenen zijn ook weer broers en zussen. Dus we komen ook daar een deel van onze familie tegen', vertelde Matthijs voorafgaand aan het vertrek. “Voor ons is zondag niet alleen de dag om naar de kerk te gaan om iets van Gods woord te leren of om te zingen, maar ook voor een ontmoeting van heel veel vrienden en van broers en zussen.” In ‘Helemaal Het Einde!’ worden gezinnen gevolgd die hun leven in Nederland achterlaten en naar een ander deel in de wereld vertrekken om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Aan het einde van het jaar beslissen de deelnemende gezinnen of ze hun leven daar voortzetten of toch weer terugkeren naar Nederland. De eerste editie van het programma werd opgenomen in Chili. De tweede serie speelt zich nu dus af in Kaapverdië.

‘Helemaal Het Einde!’ wordt geproduceerd door Talpa Producties.