Persberichten

Verse VICE-documentaires bij Videoland

Persberichten

‘Mocrorappers’, ‘Achter De Wallen’ en ‘Inside the Monkey Lab’; zomaar drie uit een reeks VICE-documentaires die in de komende weken worden toegevoegd aan het aanbod bij Videoland. Bovenop de docu’s ‘Rico Verhoeven: Vader, Vechtmachine en Wereldkampioen’, ‘Christina Curry: In Real Life’ en ‘Noisey Brussel NL’ die onlangs al werden toegevoegd. Een selectie van lokale, jonge edgy documentaires en series van zowel VICE als VICELAND die het huidige aanbod verder verbreden. Deze documentaires zijn in Nederland bij geen enkele andere video-on-demand-dienst dan Videoland te zien.

“VICE vertelt unieke verhalen over thematieken die jongeren in Nederland aanspreken en die voor hen relevant zijn”, zegt Lucien Brouwer, Chief Consumer Officer (CCO) van RTL. “Een aanzienlijk deel van onze base behoort tot jong Nederland. VICE is wereldwijd het grootste mediamerk dat zich specifiek richt op jonge mensen Deze content spreekt aan en is een verrijking van ons Videoland-aanbod.”

Stefan Tieleman, General Manager VICELAND Benelux, voegt toe: “In Nederland bereiken we via onze eigen tv-zender en verschillende digitale platformen elke maand miljoenen jonge mensen. Dit bereik willen we graag uitbreiden. Door de samenwerking met Videoland koppelen we onze videocontent aan een sterk opkomend, lokaal merk én vergroten we ons bereik.”

Naast de documentaires is ook het programma ‘The Therapist’ van VICELAND toegevoegd. In ‘The Therapist’ ondergaan bekende Nederlanders een behandelsessie met psychiater-psychotherapeut Glenn Helberg, om te ontdekken wat er schuilgaat achter hun publieke imago en om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van stigma’s rondom therapie.

De volgende titels verschijnen nog bij Videoland: 23/05: ‘Achter de Wallen’ 30/05: ‘Een Toekomst Zonder Afval’ 06/06: ‘Mocrorappers’ 13/06: ‘Inside the Monkey Lab’ 20/06: ‘Cyborg Insecten’ 27/06: ‘Koning van de Jeugdzorg’

Bekijk -HIER- de Videolandpromo van deze documentairereeks.